Boekengala15 Rocks in De Nieuwe Kolk Assen

DELEN

ASSEN – Op zaterdagavond 14 maart, aan het einde van de Boekenweek, vieren Bibliotheek Assen, Centrum Beeldende Kunst Drenthe en De Nieuwe Kolk het Boekengala15. In de bibliotheek zijn vanaf 19.30 uur verschillende optredens van schrijvers. In de bibliotheek ga je op blind date met de auteurs: je kunt ze opzoeken in een speciaal hiervoor gemaakte kleedkamer. Daarnaast zijn er optredens van auteurs op verschillende plekken in de bibliotheek.

Dominique van der Heyde en Annet de Jong vertellen over het boek dat ze samen schreven. Fokke & Sukke tekenaar Jean Marc van Tol laat zien hoe zijn cartoons tot stand komen. Naast hen staan nog vele andere auteurs op het programma zoals: Dominique van der Heyde, Pauline Broekema, Marjan Berk, Loes den Hollander, Yvonne Kroonenberg, Marcel Möring en Mick van Wely.

Speciale uitzending Kolkende Taal

Diana de Groot presenteert een speciale uitzending van Kolkende Taal. Deze registratie is een week later via RTV Drenthe te zien.  In de uitzending gaat Diana in gesprek met de verschillende schrijvers die aanwezig zijn tijdens het Boekengala15 in De Nieuwe Kolk. Een greep uit de line-up: Yvonne Kroonenberg blikt terug op haar eerdere bezoek aan Assen, Pauline Broekema vertelt over haar familiegeschiedenis en regisseur Hadassah de Boer vertelt over de film die zij maakte over Barry Hay van The Golden Earring die dezelfde avond optreden in theater De Nieuwe Kolk!

Rockshow met Dirty Boulevard

Aan het eind van de avond, rond de klok van 23.00 uur zal de avond uitmonden in een spetterend feest met daarbij een swingend optreden van rockband Dirty Boulevard! Zes doorgewinterde rockers putten uit jaren podiumervaring en koffers vol rockclassics. Een avond Dirty Boulevard staat garant voor een spetterende rockshow.

Alle activiteiten in de bibliotheek zijn gratis toegankelijk, ook het optreden van Dirty Boulevard.