Boekengala’16 wordt Boekenfest!

DELEN
ASSEN – Op zaterdagavond 12 maart, ter afsluiting van de Boekenweek, vieren Bibliotheek Assen en Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk het Boekengala’16.

Het thema van de Boekenweek is dit jaar “Was ich noch zu sagen hätte.” En daarom wordt het dit jaar een heus feest: het Boekenfest!

Optredens schrijvers

Televisiemaker en schrijver Hugo Borst, Ronald Giphart en Bart Chabot, Fokke & Sukke tekenaar Jean Marc van Tol, schrijver Thomas Rooseboom en Dichter des Vaderlands Anne Vegter treden, naast vele andere bekende schrijvers, op. Aan het eind van de avond is er een swingend feest tot in de kleine uurtjes.

Dichter des Vaderlands

Op de eerste etage van de bibliotheek is van 20-21 uur een optreden van de Dichter des Vaderlands Anne Vegter en dichter Tsead Bruinia.

Blind dates

In de bibliotheek ga je op blind date met de auteurs: je kunt ze opzoeken in een speciaal hiervoor gemaakte kleedkamer.

Giphart & Chabot

Om 19.00 uur start in de Rabozaal een optreden van Ronald Giphart en Bart Chabot. Zij “verpozen u met hun woorden”, brengen een vrolijke, ontroerende, wijze en uitermate onderhoudende voorstelling waarin wordt voorgelezen, gezongen en mogelijk zelfs gedanst. Reserveren? Klik hier!

Kolkende Taal Late Night

Diana de Groot presenteert een speciale uitzending van Kolkende Taal. In de uitzending gaat Diana in gesprek met de verschillende schrijvers die aanwezig zijn tijdens het Boekenfest in De Nieuwe Kolk. Late Night van 21.30 – 22.30 uur Centrale hal.

Swingende afterparty

Aan het eind van de avond, rond de klok van 23.00 uur zal de avond uitmonden in een spetterend feest met daarbij een swingend optreden van een muzikale act. De afterparty sluit om 01.30 uur.

Alle activiteiten in de bibliotheek zijn gratis toegankelijk, zo ook het afsluitende feest.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen