Boekenweek 2013 Bieb Assen

DELEN

Boekenweek 2013 Bieb Assen

Van 16 tot en met 24 maart 2013 is het boekenfeest in Nederland. Ook de Bibliotheek Assen viert dit feest mee. Thema van de Boekenweek is ‘Gouden tijden, zwarte bladzijden’. Het Boekenweekgeschenk dat daar bij hoort is ‘De verrekijker’, geschreven door Kees van Kooten.

Cadeau voor nieuwe leden!

20130303_143647
Vrouw Holland met Babette van Veen in Kolkende Taal

Tijdens de Boekenweek verwelkomt Bibliotheek Assen nieuwe leden met een  Boekenbon, ter waarde van €5,-. Bovendien krijgen zij een voucher waarmee zij het Boekenweekgeschenk van Kees van Kooten op kunnen halen in de boekwinkel.

Het Boekenweekgeschenk geldt bovendien als geldig vervoerbewijs in de trein op zondag 24 maart. Maar… het mooiste cadeau bestaat natuurlijk uit de vele uren leesplezier die je gaat beleven!

Kolkende Taal

Tijdens de Boekenweek is er volop aandacht voor Kolkende Taal. Het programma is te zien op de website www.kolkendetaal.nl. Aan tafel werd gesproken over  de “Gouden tijden en zwarte bladzijden”. De zwarte bladzijden werden bijvoorbeeld uitgelicht door directeur van herinneringscentrum Kamp Westerbork, Dirk Mulder.

Touchtafels in De Nieuwe Kolk

Op de touchtafels TT1 en TT2 en op de grote Touch Me! wand op de eerste etage staat een applicatie over de Boekenweek. Test hier je kennis van de literatuur en geschiedenis hiervan in een spel dat je met meerderen kunt spelen. In het spel komen hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse literatuur en geschiedenis aan de orde.