Bonte Wever organiseert opfriscursus zwemmen voor kinderen

DELEN

Assen – Met de zomervakantie voor de deur organiseert De Bonte Wever in Assen vanaf 6 juli a.s. een opfriscursus zwemmen voor kinderen die wel al een zwemdiploma hebben, maar sindsdien niet zo vaak meer hebben gezwommen. Kinderen worden tijdens de lessen opnieuw vertrouwd gemaakt met het zwemmen zodat ze tijdens de vakanties lekker de binnen-en buitenwateren in kunnen.

In de praktijk is gebleken dat kinderen na het behalen van hun zwemdiploma niet regelmatig meer blijven zwemmen. Hierdoor verliezen ze snel de techniek van de slagen en wordt meestal alleen de schoolslag nog beheerst. Daarbij komt dat kinderen vaak onwetend zijn als ze zwemmen in de zee met golven en stromingen.

Tijdens de opfriscursus komen alle slagen van het zwem-ABC aan bod en worden situaties nagebootst zoals zwemmen in de golven en in stromingen. Lesgever Suranga Knop geeft aan; “Er wordt niet alleen geoefend op de zwemslagen, maar juist ook op zelfredzaamheid. Het doel is dat kinderen zwemveilig de zomervakantie in kunnen gaan en volop zwemplezier kunnen beleven.”

De opfriscursus bestaat uit drie keer een les van een uur verspreid over drie dagen. Na iedere les krijgen kinderen een gezond stuk fruit en na afloop krijgt elk kind uiteraard een certificaat met een cadeautje. Kinderen dienen in het bezit te zijn van minimaal zwemdiploma A.

De cursus vindt plaats op onderstaande data en de kosten zijn € 20,00 per kind.

6 juli | 08.00 – 09.00 uur of 09.00 – 10.00 uur
10 juli | 15.00 – 16.00 uur of 16.00 – 17.00 uur
13 juli | 08.00 – 09.00 uur of 09.00 – 10.00 uur

Kijk voor meer informatie over de opfriscursus op www.debontewever.nl/zwemparadijs.