De Bonte Wever presenteert: Poptour Rowwen Hèze

DELEN
ASSEN – Op zaterdag 15 oktober aanstaande zal de immens populaire Limburgse band Rowwen Hèze Assen op zijn grondvesten doen schudden tijdens een live concert in De Bonte Wever.

Rowwen Hèze is een Limburgse dialectband uit America. Ze begonnen als een Engelstalig bandje in de Peel, maar zijn, inmiddels dertig jaar verder, uitgegroeid tot één van de grote acts in de Nederlandse Popmuziek. In 1985 is de band opgericht en zijn de eerste singles verschenen. In 1992 beleefde de band een landelijke doorbraak met optredens op Pinkpop en de Amsterdamse Uitmarkt. Beide concerten werden live op TV uitgezonden. Sindsdien speelde Rowwen Hèze meerdere malen op Pinkpop, maar ook op andere grote festivals, zoals Lowlands, Parkpop (Den Haag) en het Deense Roskilde. Verder trad de band op met het Metropole Orkest en verzorgde de opening van het Holland Festival.

Legendarisch zijn ook de samenwerking met Los Lobos in het programma PardisoLife!, het optreden als support act van The Rolling Stones tijdens de Bridges to Babylon-tour (Landgraaf, 1999) en de uitverkochte concerten bij de afsluiting van de viering van het twintig jarig bestaan van de band in de Heineken Music Hall in Amsterdam (2006). In 2013 heeft de band de filmmuziek gemaakt voor de bioscoopfilm Hemel op Aarde van regisseur Pieter Kuijpers. Dit heeft een nominatie opgeleverd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Muziek. In 2016 verscheen het album Vur Altied met de 15 nieuwe liedjes opgenomen in hun 30-jarig jubileumjaar (2015).

In oktober komen ze naar Assen en betreden het grote podium in het evenementencentrum van De Bonte Wever voor een spetterend concert, als onderdeel van hun poptour.

Samenstelling Rowwen Hèze

Jack Poels: zang, gitaar, mondharmonica
Martîn Rongen: drums, percussie
Wladimir Geels: basgitaar, contrabas, zang
Theo Joosten: gitaar, mandoline, vihuela, tin whistle, zang
Jack Haegens: trompet, bugel
Tren van Enckevort: accordeon, piano, trombone, zang

Kaartverkoop concert De Bonte Wever

Aanvang van de avond is 20.30 uur en de zaal opent om 20.00 uur. Tickets kosten in de voorverkoop € 22,50 en op de avond zelf aan de kassa € 25,00. Tickets zijn online en bij de centrale receptie van De Bonte Wever verkrijgbaar.

Parkeren

Rondom De Bonte Wever is er voldoende gratis parkeergelegenheid. Tevens is De Bonte Wever goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Kijk voor meer informatie en tickets op www.debontewever.nl


2Divorce Assen


Bowlen in Assen