Boom met tijdcapsule binnentuin Provinciehuis Assen

DELEN

ASSEN – Donderdagmorgen is het startsein gegeven voor de viering van het 200-jarig bestaan van de provincie Drenthe. Samen met een aantal kinderen heeft gedeputeerde Henk van de Boer de nieuwe boom in de binnentuin van het provinciehuis water gegeven en een capsule met tekeningen bij de boom begraven.

Naast het inwijden van de nieuwe boom is er ook een wimpel gehesen door gedeputeerde Henk van de Boer, Jurr van Dalen, statenlid, Albert Huizing, ex statenlid en de heer Nienhuis. De heer Nienhuis is amateur historicus, dankzij zijn inbreng kunnen we met recht zeggen dat de provincie Drenthe dit jaar officieel 200 jaar bestaat. Voorheen werd er ook gesproken van ‘landschap Drenthe’, dat begrip is vanaf 1815 niet meer in de grondwet te vinden.

Activiteiten

Het vieren van dit jubileum doen we door elkaar te ontmoeten bij bestaande en nieuwe activiteiten op het gebied van sport, cultuur, bereikbaarheid, natuur, economie of energie waar de provincie actief is. Dit doen we samen, met onze zakelijke relaties en stakeholders.

Meer informatie? Klik hier!