Boomfeestdag in Duurzaamheidscentrum Assen

Kinderen plaatsen spannende wilgentunnel op Boomfeestdag in Duurzaamheidscentrum Assen

DELEN
ASSEN – Kinderen van CJBS de Regenboogschool komen op de Nationale Boomfeestdag van half tien tot elf uur bomen en struiken planten in de natuurtuin.

De eerste boom wordt samen met Wethouder Ruud Wiersema geplant. Dit jaar vieren we een wel heel speciale boomfeestdag, want kinderen mogen zelf een enorme wilgentunnel afmaken. Deze is al bijna klaar, maar de laatste wilgentenen moeten nog de grond in en krijgt een prominente plek in onze natuurtuin.

Wilgentunnel Duurzaamheidscentrum Assen

De wilgentunnel in de vorm van een slang wordt straks gebruikt als een spannende extra ingang naar de natuurtuin, speciaal voor kinderen. Bij het binnengaan van de wilgentunnel loop je nog rechtop, maar omdat de doorgang steeds lager en bochtiger wordt, kom je uiteindelijk kruipend in de tuin uit.

Fruitbomen en struiken planten tijdens Nationale Boomfeestdag

Ook met de bomen doen we het een beetje anders dan op eerdere Boomfeestdagen: we planten dit jaar hoogstam fruitbomen en struiken waar je van kunt eten: appels, peren, noten, pruimen aardbeien en bessen. Dus het wordt niet alleen een mooie tuin, maar ook een lekkere.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen