Bouwplaats ‘Blauwe Klap’ op 13 juni open tijdens Dag van de Bouw

DELEN

ASSEN – Tijdens de Dag van de Bouw op 13 juni kan iedereen een kijkje achter de schermen nemen bij de bouw van de autobrug aan de Industrieweg/Havenkade. De bouwplaats van aannemer Van Hattum en Blankevoort is die dag open van 10.00 tot 16.00 uur. Er staat een tribune opgesteld om het werk goed te overzien.

Ook laten andere betrokken bouwbedrijven zien wat hun aandeel is binnen dit mooie project. De bouwplaats van de brug is die dag alleen bereikbaar vanaf de zijde van de Havenkade (bereikbaar via de dr. Philipsweg/Havenkade).  De toegang is gratis.

De Blauwe Klap

Van Hattum en Blankevoort bouwt de ‘Blauwe Klap’ binnen het project Blauwe As. Hierbij wordt het Kanaal in Assen weer bevaarbaar gemaakt voor de recreatievaart. De nieuwe autobrug wordt  energieneutraal gebouwd. Natuurlijk wordt er nog steeds veel handwerk verricht door echte vakmensen, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan vernieuwende producten en processen schuil waarin met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt.
Aan de Dag van de Bouw doen mee: Van Hattum en Blankevoort, gemeente Assen en de bedrijven A. HAK, KWS, Traffic Service Nederland, VSF, Vialis en Van Kessel.  Diverse bouwmachines staan opgesteld. En ook voor kinderen valt er veel te beleven.

Al 10 jaar Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is al 10 jaar een landelijk initiatief van Bouwend Nederland. In 2014 trok de Dag van de Bouw in heel Nederland met zo’n 175 opengestelde bouwlocaties meer dan 125.000 bezoekers. Kijk voor meer informatie op www.dagvandebouw.nl.