Brandweer Assen zoekt vrijwilligers

DELEN

Brandweer Assen zoekt vrijwilligers

Door een nieuwe manier van werken en de uitbreiding van een naar twee brandweerposten eind dit jaar, is brandweer Assen op zoek naar acht nieuwe brandweervrijwilligers.

Assen wordt groter en drukker

Brandweer Assen zoekt vrijwilligersBrandweervrijwilligers hebben steeds meer moeite om de huidige brandweerpost aan de Johan Fabriciusstraat op tijd te bereiken. Om in Assen de vastgestelde opkomsttijden te kunnen halen is daarom gekozen voor een uitrukorganisatie vanuit twee brandweerposten. Eind dit jaar verhuist de hoofdlocatie van de Johan Fabriciusstraat naar de Groene Dijk. Ook de tweede brandweerpost bij de Van Doornestraat zal dan waarschijnlijk de deuren openen.

Begin dit jaar is Brandweer Assen gestart met een nieuwe manier van uitrukken. Op werkdagen wordt door de dagdienstbezetting binnen 2 minuten uitgerukt met de eerste tankautospuit vanuit de hoofdpost. De dagdienstbezetting wordt daarbij ondersteund door brandweervrijwilligers. In de avond-, nacht-, weekend situatie en op feestdagen wordt vanaf eind dit jaar uitgerukt vanuit 2 brandweerposten. Hiervoor wordt Assen opgedeeld in twee verzorgingsgebieden.

Om goed in te kunnen spelen op deze veranderingen start een wervingsprocedure voor acht nieuwe brandweervrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen een sollicitatieformulier downloaden en invullen ! Klik hier !