Brief Commissaris van de Koning J. Tichelaar aan burgemeester van Parijs

DELEN

Gisteren heeft Commissaris van de Koning J. Tichelaar een brief verzonden aan de burgemeester van Parijs. De brief is geschreven naar aanleiding van de verschrikkelijke gebeurtenissen in de Franse hoofdstad. De brief is mede namens alle Drentse burgemeesters geschreven en ondertekend.

De tekst van de brief luidt als volgt:

Zeer geachte mevrouw Hidalgo,

Met afschuw en verbijstering hebben de twaalf burgemeesters van de Nederlandse provincie Drenthe kennisgenomen van de aanslag op het weekblad Charlie Hebdo. De laffe moord op journalisten en politieagenten gaat ons bevattingsvermogen te boven en heeft ons vervuld van verdriet. Wij realiseren ons dat uw stad in het hart is geraakt.

Wij willen met deze brief onze steun aan u betuigen en via u aan de slachtoffers, de inwoners van uw stad, de pers en de politie. Wij ervaren de aanslag op journalisten als een aanslag op de vrijheid van meningsuiting. Het is daarmee ook een aanslag op de vrijheid. Deze barbaarse daad trof ook politieagenten. Het is onze overtuiging dat juist journalisten en politieagenten pal staan voor onze vrijheden. Die vrijheden koesteren wij evenals u zeer. Meer dan ooit moeten wij deze democratische kernwaarden bewaken. Daarvoor moeten wij onze krachten bundelen om een krachtig tegenwicht te bieden aan hen die onze democratische verworvenheden willen ondermijnen.

Uit solidariteit en betrokkenheid hebben wij op hetzelfde moment als u dat deed bijeenkomsten in onze steden gehouden om de slachtoffers te gedenken. Tegelijkertijd hebben wij een krachtig signaal willen afgeven dat de vrijheid van meningsuiting het grondrecht is van ieder mens.

Geachte mevrouw Hildalgo, wij wensen u alle denkbare sterkte toe. De komende tijd staat in het teken van herdenken en verwerking van de verschrikkelijke gebeurtenissen die in uw stad zijn voorgevallen. Onze gedachten zijn bij u om u in dit proces te steunen.

Commissaris van de Koning, J. Tichelaar

Burgemeester Aa en Hunze, E. van Oosterhout
Burgemeester van Assen, M.J.L. Out
Burgemeester van Borger-Odoorn, P. Adema
Burgemeester van Coevorden, B.J. Bouwmeester
Burgemeester van De Wolden, R. de Groot
Burgemeester Emmen, C. Bijl
Burgemeester van Hoogeveen, K. Loohuis
Burgemeester van Meppel, J. Westmaas
Burgemeester Midden Drenthe, T. Baas
Burgemeester Noordenveld, H. van der Laan
Burgemeester van Tynaarlo, M.J.F.J. Thijsen
Burgemeester van Westerveld, H. Jager

Wilt u het origineel inzien ( Frans-talig ) inclusief ondertekeningen ? Klik hier !