Brinkstraat in Assen vanaf september beveiligd

DELEN

ASSEN – Horecagelegenheden aan de Brinkstraat in Assen zullen vanaf september extra toezicht krijgen door beveiliging bedrijf JenS Security. De uitbater van de horecagelegenheden, de gemeente Assen, politie en het beveiligingsbedrijf zijn overeengekomen om tegen veroorzakers van overlast of een andere overtreding in het horecagebied een zogeheten horecaverbod op te leggen.

Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan

Het streven is om met het ‘plan van aanpak’ een veilig uitgaansgebied te creëren. Hiertoe werkt men volgens een aantal richtlijnen van de KVU. Deze ‘Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan’ helpt gemeenten, horecaondernemers, politie en beveiligers samen de veiligheid in een uitgaansgebied te verbeteren. Een uitgaansgebied met aandacht voor veiligheid komt de werkomgeving van het horecapersoneel en de politie ten goede. Bovendien geeft zo’n uitgaansgebied de hele gemeente een positieve impuls.

“We gaan starten met 4 tot 6 ‘gastheren’ bij de deur en zij zien tevens toe op de veiligheid van de horeca aan de Brinkstraat op de straat. We proberen eventuele escalaties op voorhand te voorkomen en het moet voor de bezoekers prettig zijn om te ervaren dat over hun veiligheid gewaakt wordt. Daarnaast zetten we regelmatig beveiligers in die in ‘burger’ rondlopen”, aldus Henry Willems van JenS Security.

Bedrijfsleider ‘nacht’ horeca Rudolf Roozen “We willen dat bezoekers het als een groot feest ervaren als ze bij ons te gast zijn. Over 5 a 6 weken is de verbouwing klaar en kunnen bezoekers een totale avond uit bij ons. De ‘Beefeather’ zal eetcafé worden, daarnaast kun je gezellig naar het café of heerlijk dansen”.

Gebiedsverbod APV

Daarnaast zal worden bekeken of er een gebiedsverbod kan worden opgelegd aan degene die zich misdraagt op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening. Dan mag de persoon niet meer in een gebied komen gedurende een bepaalde periode. Dit verbod kan ook aan groepen worden opgelegd in de vorm van een samenscholings- of groepsverbod.

Het laatste nieuws in en uit Assen? Volg ons op Facebook !