British Superbike ook in 2015 op TT Circuit Assen

DELEN

De British Superbike komt ook in 2015 naar Assen. Dat werd zondagmiddag bekend gemaakt net voor de start van de tweede BSB race. Directeur Peter Oosterbaan van het  TT Circuit Assen en serie directeur Stuart Higgs van de BSB bezegelden de overeenkomst met een handdruk op de grid. De overeenkomst is voor onbepaalde tijd.

De regen was opvallende spelbreker op twee bijzondere momenten van de zondag. Tijdens de eerste race van de BSB  gingen acht coureurs onderuit op een nat circuit, waaronder de kampioenskandidaten Byrne en Brookes. De winst was voor Josh Waters  en titelkandidaat Ryuichi Kiyonari pakte belangrijke punten in de strijd voor zijn vierde titel.

In de tweede BSB-race bleef het droog, maar waren er opnieuw de nodige valpartijen. In een super spannende race pakte Shane Byrne in de laatste bocht de overwinning op  Kiyonari. De Nederlander Kevin Valk die zaterdag nog zwaar ten val kwam viel uit in de eerste BSB-race met pech, terwijl hij in de tweede wedstrijd als elfde eindigde.

Huldiging Michael van der Mark

Wereldkampioen World Supersport Michael van der Mark werd door het TT Circuit Assen tijdens de BSB gehuldigd. Van der Mark werd op de grid gehuldigd met massaal applaus én een trofee uit handen van TT Circuit Assen voorzitter Arjan Bos. Teammanager Ronald ten Kate maakte daarbij bekend dat Van der Mark de komende twee jaar in de World Superbike voor het Ten Kate team gaat rijden. Na twee jaar komt er dan waarschijnlijk een overstap met Honda naar de MotoGP. Het 21-jarige talent is als fabriekscoureur door Honda voor drie jaar gecontracteerd. Verder vertelde Ten Kate het in grote getale opgekomen publiek, dat Pata twee jaar als sponsor doorgaat. De toeschouwers lieten zich niet onbetuigd en toonden duidelijk  hun waardering voor de prestatie van Van der Mark en het nieuws van Ronald ten Kate.