British Superbikes zorgt altijd voor spektakel

DELEN

Assen – Naast de TT Assen eind juni en het WSBK in april, staat er sinds een paar jaar ook de MXGP en een ander mooi en groot evenement op de kalender. Dit is de Britsh Superbikes. Dit Britse nationale kampioenschap wordt nu voor de vijfde keer verwacht op het Drenthe circuit. Dit jaar is de racedag op zondag 2 oktober.

De tickets voor de racedag op zondag kosten €30. Dit is inclusief toegang tot de paddock en een pitwalk. Ook zijn er meet-en-greets, handtekeningensessies en fotomomenten met de coureurs. Daarnaast kun je ook als VIP gaan. Je kunt dan het Gold Club-arrangement bestellen waarvoor je toegang krijgt tot de Gold Club Lounge. Vanuit het restaurant met catering en dakterras heb je dan uitzicht op de start/finish. Het tijschema voor de racedag op zondag vind je hier onder. Tickets zijn hier te verkrijgen.

De ronde van Assen is voor de Britten de op één na laatste ronde, waardoor deze de ‘showdown’ wordt genoemd. Hierdoor wordt op het Asser asfalt vaak bepaald wie er de kampioen wordt. Shane Byrne (Ducati) leidt het kampioenschap voor Leon Haslam (Kawasaki) en Dan Linfoot (Honda).