Bryan Schouten en Scott Deroue nieuwe Ambassadeurs Vrienden TT

DELEN

Bryan Schouten en Scott Deroue nieuwe Ambassadeurs Vrienden TT

De toekomst van de Nederlandse wegracerij was wederom een belangrijk thema tijdens de recente Vriendendag van de Stichting Vrienden van het TT Circuit. Uit de discussie in het forum “TT-Insight” bleek duidelijk dat er verschillende meningen heersen. Terwijl Wil Hartog zijn successen mede toeschreef aan het opdoen van ervaring op allerlei circuits, inclusief stratenraces, bleek de jonge generatie minder gesteld te zijn op andere banen dan permanente circuits.

bryan-schouten
Ambassadeur Bryan Schouten © Nieuws in Assen

Toch vormt het maken van zoveel mogelijk kilometers nog altijd de beste leerschool en met het in ons land aanwezige talent gloort er dan ook zeker hoop voor de toekomst. Coureurs als Michael van der Mark, Scott Deroue, Bryan Schouten, alsmede Bo Bendsneyder en andere jongeren hebben dat ook dit seizoen weer laten zien en daardoor hopen vele racefans op een nieuwe succesvolle periode op het hoogste niveau. De gloriedagen van de Grote Drie: Wil Hartog, Jack Middelburg en Boet van Dulmen worden zeker niet vergeten, maar ze liggen inmiddels wel tamelijk ver achter ons.

De Vrienden TT willen graag meewerken aan het ondersteunen van talenten en het verder ontwikkelen van een sterke nationale competitie, ook in het belang van de TT. Om daaraan mede gestalte te geven is de Stichting uiterst verheugd dat Bryan Schouten (o.m.  tweede in het EK Moto3 met de FTR Honda van het Dutch Racing Team) en Scott Deroue (bekend uit de Red Bull Rookies Cup en het RW Junior Team) zich bereid hebben getoond om toe te treden als Ambassadeur. Dit werd tijdens de Vriendendag bekrachtigd. Scott Deroue: “Ook wij dragen het TT Circuit een warm hart toe”, waaraan Bryan Schouten toevoegde: “Het is altijd plezierig hier te rijden en we hopen dat met prima resultaten te kunnen onderstrepen!”

Het aantal Ambassadeurs van de Vrienden TT Circuit komt daarmee op tien, te weten: Jurgen van den Goorbergh, Wil Hartog, Robert Doornbos, Rintje Ritsma, Evert ten Napel, Wim van de Camp, Jasper Iwema, Egbert Streuer, Bryan Schouten en Scott Deroue.

Wilt u gratis ‘vriend’ worden van Vrienden van het TT Circuit? Klik hier!