Buren Egelslag Marsdijk leefde al langer in onmin met elkaar

DELEN
Werkstraf en 180 dagen cel fatale burenruzie Assen

ASSEN – Maandagmiddag is aan de Egelslag in de wijk Marsdijk een burenruzie dusdanig geëscaleerd dat een 52-jarige Assenaar later die avond is overleden.

Burenruzie Egelslag

De ruzie begon op straat tussen twee zoons, waarna ook de vaders met elkaar op de vuist zijn gegaan. Hierbij zijn beide mannen gewond geraakt aan het hoofd. De 52-jarige man is tijdens de vechtpartij onwel geworden en hulpdiensten werden opgeroepen om met spoed te gaan naar de Egelslag in Assen.

Assistentie traumahelikopter

Politie en ambulances waren spoedig ter plaatse en de man is gereanimeerd. Het Mobiel Medisch Team (MMT) van het UMCG in Groningen werd ter assistentie gevraagd en de traumahelikopter landde in de nabijheid van de wijk Marsdijk op bedrijvenpark Messchenveld. De man is per ambulance naar de helikopter gebracht en na behandeling van een arts met spoed overgebracht naar het ziekenhuis alwaar de man in de loop van de avond is overleden.

Hartfalen

Het slachtoffer is waarschijnlijk overleden aan hartfalen. Volgens omwonenden zou bij de man een aantal dagen daarvoor nog een hartkatheterisatie zijn uitgevoerd.

Aanhoudingen

De politie heeft maandagmiddag- en avond de 48-jarige buurman, de 22-jarige zoon en zijn 43-jarige echtgenote, allen uit Assen, aangehouden. Zij worden ervan verdacht geweld te hebben gepleegd tegen hun buurman.  ‘De buren’ zouden al geruime tijd in onmin leven met elkaar. Onderzoek moet uitwijzen of er een directe relatie bestaat tussen de burenruzie en het overlijden van de man. De verdachten worden vandaag door de politie gehoord.

Foto: M. Maas