Burgemeester Abbenhues ondertekent brief aan staatssecretaris

DELEN

Burgemeester Abbenhues ondertekent brief aan staatssecretaris

Burgemeester mevrouw C. Abbenhues van Assen doet samen met andere burgemeesters een nadrukkelijk beroep op staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie om meer oog te hebben voor de positie van in de Nederlandse samenleving gewortelde kinderen. Het gaat om kinderen die zijn afgewezen voor het Kinderpardon 2012. In een brief aan de staatssecretaris doen de burgemeesters het verzoek die kinderen alsnog voor dat pardon in aanmerking te laten komen.

Het gaat om kinderen die al lang in Nederland wonen en daar geworteld zijn. Ze gaan naar school, zijn lid van sportverenigingen, hebben vrienden en vriendinnetjes, kortom: ze voelen zich thuis in de gemeente waar ze wonen en nemen volop deel aan het maatschappelijk verkeer.

Veel van deze kinderen kregen een afwijzing op hun aanvraag om in aanmerking te komen voor het kinderpardon, omdat zij niet meer in beeld zijn bij de Rijksdiensten in de vreemdelingenketen. In de brief aan de staatssecretaris schrijven de burgemeesters dat die situatie voor veel van de kinderen die het betreft tot schrijnende gevallen leidt.

Burgemeester Abbenhues van Assen sluit zich bij het initiatief van haar collegae aan en zal de brief eveneens van haar handtekening voorzien.