Burgemeester Marco Out opent Bevrijdingsfestival Drenthe

DELEN

ASSEN – Het Bevrijdingsfestival Drenthe zal op dinsdag 5 mei om 12.00 uur worden geopend door burgemeester Marco Out van de gemeente Assen vanaf mainstage. Leerlingen van het Alfa College zullen dinsdag het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen op het festivalterrein aan de Baggelhuizerplas ontsteken.

Het is het officiële startschot voor een veelheid van activiteiten die letterlijk zullen losbarsten vanaf liefst vijf podia met vele muziekbands en artiesten, een groots kinderplein, een puberplein en een levendig vrijheidsplein prachtig met elkaar verbonden op de mooiste plek van Drenthe.

Het Bevrijdingsfestival Drenthe is het grootste eendaagse culturele event van de provincie Drenthe. In 2014 konden meer dan 30.000 enthousiaste bezoekers worden verwelkomd. Het Bevrijdingsfestival Drenthe heeft in korte tijd veel furore gemaakt. Het is niet zo maar een festival. De werkelijke betekenis van 5 mei Bevrijdingsdag is met elkaar werk maken van een vitale democratie in een rechtsstaat waar de burgerrechten en essentiële vrijheden worden gerespecteerd.

Petitie Vraag 5 mei vrij

De Bevrijdingsfestivals roepen op tot actie: 5 mei is de enige dag in Nederland die voor iedereen van belang is en waarop we ongeacht religieuze achtergrond of andere verschillen samen vieren dat wij hier in Nederland vrij kunnen zijn. Om die dag de betekenis te geven die het verdient, vragen de Bevrijdingsfestivals de petitie ‘vraag5meivrij’ te steunen.

Doe mee! Teken de petitie online via www.vraag5meivrij.nl