Burgemeester Out op bezoek op CBS de Scharmhof

DELEN

ASSEN – Op woensdag 16 september aanstaande bezoeken burgemeester Marco Out en directeur van De Nieuwe Kolk, Hilko Folkeringa CBS de Scharmhof in het kader van Oktobermaand Kindermaand. Met deze Burgemeestersactie geeft de heer Out het officiële startsein voor de promotie rond het culturele evenement Oktobermaand Kindermaand.

Oktobermaand Kindermaand stimuleert kinderen en hun ‘groot’ouders om in de vrije tijd kennis te maken met culturele activiteiten in kunst- en erfgoedinstellingen. Het project wordt dit jaar voor de veertiende keer georganiseerd in Drenthe.

Oktobermaand Kindermaand biedt kinderen van 4 t/m 12 jaar de kans om gratis kennis te maken met culturele instellingen en culturele activiteiten. Na de Burgemeestersactie worden de programmaboekjes van Oktobermaand Kindermaand uitgedeeld aan alle basisschoolleerlingen in Drenthe. Dit gebeurt niet alleen in Groningen en Friesland, maar ook in Berlijn en in San Sebastian (Spanje) gaat op deze dag het project van start.

De kinderen van de Scharmhof zullen via een skypeverbinding rechtstreeks contact leggen met de kinderen in San Sebastian.