Burgemeester Out van Assen geeft stadssleutel uit handen

DELEN
Carnaval programma Narren van Pitlo Assen

ASSEN – Donderdagmiddag gaf burgemeester Marco Out van Assen de ‘stadsleutel’ over aan Prinses Joanna en Prins Jan III van carnavalsvereniging ‘De Narren van Pitlo’. Het bonte gezelschap arriveerde per bakfiets bij het stadhuis van Assen, waarna in de burgemeester en wethouders kamer de ‘ceremonie’ werd voltrokken.

,,Het is voor mij een pijnlijk moment, om na twee maanden burgemeesterschap, de sleutel van de stad alweer uit handen te geven. Ik snap dit, erken dit en aanvaard dit. Ik vertrouw erop dat de stad in goede handen is”, zo liet de burgemeester van Assen de Prins en Prinses en aanwezige Raad van Elf weten.

De Narren van Pitlo

De Narren van Pitlo bestaan al sinds 1969 en in die tijd was carnaval nog een actueel punt op de uitgaansagenda van Assen. In Marktzicht vierden men het feest, waar begin jaren zeventig zo’n 1500 feestgangers op af kwamen. Zaterdagavond viert de vereniging haar carnaval in Het Wielerhome in Assen. Ex-Prinses Christina laat weten ,,Morgenavond vieren we het feest met zo’n 60 mensen”.

Assen is een stad!

De nieuwe Prins en Prinses lieten weten dat de stad in goede hadden zal zijn gedurende het carnaval.

“ De stad Assen is een geweldige stad om in te wonen, alle verbouwingen, aanpassingen…ja het gaat de goede kant op, of de middenstand het hier helemaal mee eens is moet nog blijken met een mogelijke komst van een Factory Outlet Center.” Prinses Joanna – Prins Jan III

Toch vragen ze zich beide af, of het wel goed gaat met Assen: ,,Natuurlijk lezen we de krant, de veranderingen inzake Jeugdzorg, Ouderenzorg, Huishoudelijke hulp, Gehandicapten, Mantelzorg. Na anderhalve maand van alle inzet van de gemeentelijke ambtenaren is het moeilijk nu al te zeggen, gaat het wel goed? In sommige gemeentes niet, zoals in Zuidhorn, waar verpleeghuisartsen van de Zonnehuisgroep ontslag hebben genomen en de helft van de Raad van Toezicht is opgestapt. Het zal niet meevallen, overal zijn ja en nee knikkers! Wij onthouden ons ervan onze mening te geven. Wel willen we benadrukken, hier in Assen werkt u met mensen, niet met getallen en onmondigen!

Ieder mens heeft ‘recht’ in Nederland, ongeacht afkomst, kleur, geloof, leeftijd en moet welkom zijn. Discriminatie ‘mag’ nooit meer mogelijk zijn, begeleiden van bevolkingsgroepen is een positievere manier, we moeten elkaar begrijpen en daarmee positief omgaan. Zinloos geweld zou ook niet meer mogen voorkomen, eigen voorbeeld doet navolgen.

De stad Assen is een geweldige stad om in te wonen, alle verbouwingen, aanpassingen…ja het gaat de goede kant op, of de middenstand het hier helemaal mee eens is moet nog blijken met een mogelijke komst van een Factory Outlet Center. Van ons is met recht te zeggen: Assen is een stad!”, aldus Prinses Joanna en Prins Jan III.

© Nieuws in Assen