Campagne Energie van Assen van start op 23 september

DELEN

Assen – Op 23 september start de gemeente met Energie van Assen. Dit is een campagne om samen met inwoners te bespreken hoe Assen het beste duurzame energie kan opwekken. Op de eerste dag van de campagne is iedereen welkom in de tent op het Koopmansplein. Bezoekers krijgen informatie over de campagne, het opwekken van duurzame energie en het terugdringen van energieverbruik.

Koopmansplein
De tent op het Koopmansplein markeert de start van de campagne Energie van Assen. Naast informatie en een goed gesprek met de Energyacademy en gemeente Assen kunnen bezoekers plaatsnemen op een van de tien energiefietsen. Zo trappen ze zelf de stroom bij elkaar waarmee een heuse barista een verse kop koffie voor hen zet.

Hotel Van der Valk
Op 28 september nodigt de gemeente inwoners uit voor een gesprek over het opwekken van duurzame energie in Hotel van der Valk. Tijdens deze energieavond gaan zij samen met de gemeente op zoek naar de meest geschikte manieren voor het opwekken van duurzame energie en de locaties hiervoor. Hiervoor kunnen inwoners in de Energygame spelen het tegen elkaar opnemen. Wie zijn windmolens en zonnepanelen over Assen weet te verdelen wint.

Energietransitie
Energie van Assen is onderdeel van het uitvoeringsprogramma Energietransitie. Hierin staan diverse projecten om het aandeel duurzame energie te vergroten zoals extra laadpalen voor elektrische auto’s en het Asser servicekostenmodel. De campagne is met name gericht op het stimuleren van gedragsverandering en bewustwording. Het programma moet er toe leiden dat over twee jaar 14% van alle verbruikte energie in Assen duurzaam wordt opgewekt. In 2015 was dat nog 4%. In 2040 moet Assen net zoveel energie opwekken als de stad verbruikt.

Website: Energie van Assen