F1 coureur Carlos Sainz geeft demo op Gamma Racing Day

DELEN

ASSEN –  Aanstaand weekend kunnen bezoekers aan de Gamma Racing Day genieten van enkele demonstraties van het Renault F1 Team. De Spaanse Formule 1 coureur Carlos Sainz zal de Renault RS17 op zondag besturen.

Zaterdag is de bolide ook in actie te zien, dan wordt de racewagen bestuurd door Jack Aitken. De Brit maakt sinds 2016 deel uit van de Renault Sport Academy, het opleidingsprogramma van het Formule 1-team van Renault.

Carlos Sainz lijkt tijdig geboekt te zijn door de organisatie van de Gamma Racing Day, want de Spanjaard rijdt vanaf 2019 voor het team van McLaren. Afgelopen donderdag bracht de Britse renstal dit officieel naar buiten. De 23-jarige Sainz vervangt hiermee Fernando Alonso die na dit seizoen de Formule 1 vaarwel zegt.

De Madrileen staat onder contract bij Red Bull, maar is uitgeleend aan het team van Renault. De Spanjaard reed drie seizoenen voor Toro Rosso, het satellietteam van Red Bull, en werd eind 2017 uitgeleend aan de Franse fabrikant. Red Bull is akkoord gegaan om Sainz te laten vertrekken naar McLaren om daar zijn landgenoot Fernando Alonso te vervangen.

Sainz zelf reageerde bijzonder blij op zijn Twitter kanaal “Extremely happy and proud to announce that I will be join the McLaren family next year. Dream come true to drive for such a legendary team!”

Wie de ploeggenoot van Sainz wordt bij McLaren is nog niet bekend. De renstal zegt “te zijner tijd” de volledige line-up bekend te maken. Dit seizoen rijdt naast Alonso de Belg Stoffel Vandoorne in de oranje bolide.

Gratis naar de Gamma Racing Day?

Wilt u de Gamma Racing Day gratis bezoeken? Download dan hier uw gratis toegangsticket!