Celstraf en behandeling geëist lastig vallen tienermeisjes Assen

DELEN
Bezuinigingen rechtbanken voorlopig uitgesteld

ASSEN – De rechtbank in Assen heeft tegen een 48-jarige Assenaar zestien maanden cel geëist, waarvan acht voorwaardelijk, en een psychiatrische behandeling. De man viel de afgelopen twee jaar zeven meisjes uit Assen lastig van 14 en 15 jaar oud. Hij deed dit via Whatsapp en stuurde ze dreigende en seksueel getinte berichten.

Via een zogeheten chat site kwam de man in 2013 in contact met een van de meisjes. Deze dacht dat hij een jongen was en ze wisselden hun telefoonnummers uit. Via Whatsapp liet de Assenaar alsnog weten 48 te zijn en het meisje gaf toen aan geen contact meer te willen. De man bleef haar lastig vallen, zelfs toen ze zijn nummer geblokkeerd had. Hij viel haar toen lastig met een ander telefoonnummer. Het meisje ontving op sommige dagen ruim vijftig berichtjes van de man.

Bewijzen dat ze echte meisjes waren

Vriendinnen van het meisje wilden de man stoppen en stuurden aan hem dreigende berichtjes. De man begon hierop hen ook lastig te vallen. Hij vroeg ze om foto’s toe te sturen om te bewijzen dat ze echt meisjes waren en hij niet met een pedofiel van doen had. Ook stuurde hij de meiden een foto van geslachtsdelen en bedreigde hij ze.

De Assenaar die sinds november 2014 vastzit heeft een persoonlijkheidsstoornis en is verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. Op 3 maart doet de rechtbank uitspraak.