Team Centrum Leven met Kanker haalt € 40.000 op

DELEN
ASSEN – Op vrijdag 17 juni 2016 heeft Marco Out, burgemeester van Assen, de trekking verricht van de verloting die is georganiseerd door Centrum Leven met Kanker (CLMK).

Deze verloting is een van de acties van het team CLMK om zoveel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker voor de stichting Alpe d’HuZes. Totaal is er bijna 40.000 euro opgehaald.

Kanker is een ziekte die diep ingrijpt in het dagelijks leven. Als je zelf te horen krijgt dat je kanker hebt, staat je wereld op z’n kop. Dat geldt ook als deze ziekte wordt vastgesteld bij familieleden, bij goede vrienden of buren. Niet alleen de patiënt krijgt veel te verwerken; het is erg belastend voor gezinsleden, voor collega’s, in de vriendenkring of in het sportteam. Het Centrum Leven met Kanker biedt hulp en geeft advies aan hen die zelf de gevolgen van kanker ondervinden en eventueel aan de naaste omgeving van een patiënt.

Door op 2 juni 2016 mee te doen aan de Alpe d’HuZes heeft het team laten zien hoe je de Alpe d’Huez één of meerdere keren kunt bedwingen en hoeveel positieve energie je hiervan krijgt. Samen hebben zij de onmacht, die door kanker ontstaat omgezet in kracht.

Naast het sportieve element heeft het team, mede door de verloting, bijna € 40.000,00 opgehaald voor de stichting Alpe d’HuZes. Dit bedrag komt geheel ten goede aan het (wetenschappelijk) onderzoek naar kanker in alle mogelijke vormen, zodat er in de toekomst niemand meer dood hoeft te gaan aan kanker.

Meer over de geldbesteding? Klik hier!

De uitslag van de verloting staat gepubliceerd op de website van Centrum Leven met Kanker.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen