Century PAGrally op 7 April 2019 is Jubileumeditie

DELEN

Assen – Alweer voor de vijftiende keer zal op zondag 7 April de Century PAGrally vanuit Assen vertrekken. De stichting Pagtiviteiten organiseert o.a. de jaarlijkse PAGrally om hiermee geld bijeen te brengen voor hun scouting ondersteuningsfonds.

Deze stichting bestaat uit oud leden en leden van verschillende Scoutinggroepen uit de regio en heeft zich ten doel gesteld, te zorgen dat de Scouts van nu net zo’n fijne tijd mogen beleven als dat deze leden zelf hebben genoten van de tijd dat zij actief waren binnen Scouting.

PAG
De ruim 30 leden zijn verenigd in het Post Anthoniaans Geno(o)tschap kortweg PAG en komen eens in de drie maanden bijeen voor een scouting gerelateerde activiteit. In de loop van de jaren heeft deze stichting aan scoutinggroepen al diverse tenten en ander kampeermateriaal kunnen schenken en ook heeft ze bij kunnen dragen aan een nieuw dak van een scoutinggebouw in Assen en een grondaankoop rond een scoutinggebouw mede mogelijk gemaakt.

Scouting Nederland is de grootste georganiseerde jeugdvereniging in Nederland en telt in meer dan 100.000 leden verdeeld over een kleine 1000 scouting groepen in den lande. Wereldwijd zijn meer dan 40 miljoen kinderen lid van Scouting. Het merendeel van deze scoutinggroepen draaien zonder gemeentelijke of provinciale subsidies maar bieden de kinderen wekelijks het scoutingspel aan, veelal midden in een natuur. De stichting Pagtiviteiten helpt ze daarbij financieel een handje.

Regelmatigheidsrit
De PAGrally is een regelmatigheidsrit voor klassieke auto’s, oldtimers en sportauto’s ongeacht de leeftijd van de voertuigen voor het goede doel. De route wordt aangegeven met het zogenaamde bolletje pijltje systeem en is zeer geschikt voor beginners, al hebben gevorderde rijders nog steeds de uitdaging het traject foutloos te rijden. Het heeft de naam van een rally, maar is eigenlijk een regelmatigheidsrit waar tussen een aantal navigatiepunten met een gemiddelde snelheid gereden dient te worden. Op de route zijn bordjes met letters in de berm geplaatst die de deelnemers onderweg dienen op te schrijven. Wie de meeste letters en de minste strafpunten verzamelt wordt de winnaar.

Maar de deelnemers kunnen er ook voor kiezen om gewoon lekker de toertocht over dezelfde route als de rally te rijden zonder zich druk te maken over bordjes met letters en lekker genieten van de Drentse en Groningse landweggetjes door de natuur die beide provincies zo rijk is.

Jubileumeditie
Deze jubileum editie van de PAGrally gaat dit jaar op 7 April van start. Vanaf 10:30 uur zal de eerste auto over de startlijn vertrekken bij Century Autogroep aan de Industrieweg 46 in Assen voor een mooie tocht door Drenthe en een deel van Groningen. Ook toeschouwers zijn van harte welkom om de deelnemers bij de start uit te zwaaien.

Deelname staat open voor bezitters van klassieke auto’s, sport auto’s, exclusieve auto’s ongeacht het bouwjaar.

Aanmelden
Aanmelden voor de rally / toertocht kan via de website www.pagrally.nl