Chinook helikopter toont kunsten tijdens Gamma Racing Day

DELEN

De Koninklijke Luchtmacht neemt zondag 3 augustus met een imposante Chinook transporthelikopter deel aan de GAMMA Racing Day. Met een slordige 300 km/h dendert de Chinook over het landschap en dat is net zo hard als een Formule 1-bolide!

Het Commando Luchtstrijdkrachten en het Diensten Centrum Werving en Selectie van Defensie zijn de hele dag aanwezig in het publieksgedeelte om bezoekers te informeren over Defensie.

Op de GAMMA Racing Day staan snelheid, techniek en de beste willen zijn voorop en dat zijn kenmerken die de mannen en vrouwen bij de Luchtmacht enorm aanspreken. Ook zij willen tot de besten horen. Door intensief te trainen in binnen- en buitenland staan ze altijd klaar om de Nationale taken te vervullen (luchtruimbeveiliging, kustwachttaken, reddingsoperaties op zee en patiëntenvervoer vanaf schepen of de Waddeneilanden, etc.) en om deel te nemen aan buitenlandse missies. De KLU ondersteunt de vrede, vrijheid en veiligheid vanuit de lucht en straks ook vanuit de ruimte.

De Chinooks van de KLU vertrekken binnenkort voor een buitenlandse missie naar Mali. Daar waar een F1 coureur gemiddeld 2,5-3,0 liter vocht uitzweet tijdens een race, drinkt een Chinook-vlieger in Mali straks zo’n 10 liter vocht per dag. Maar ook de kreet ”Eén team, eén taak” is in de racewereld van groot belang. Bij de KLU is samenwerking tussen alle disciplines van essentieel belang om het beste resultaat te behalen. De KLU beschouwt zowel vliegen als racen als pure topsport.

Gratis tickets

Toegang tot de GAMMA Racing Day op zondag 3 augustus is GRATIS op vertoon van het zogenaamde ‘FREE TICKET’ verspreid via GAMMA bouwmarkten en de partners van het evenement. Het GRATIS toegangsbewijs geeft op zondag 3 augustus toegang tot de taluds en tribunesrond het TT Circuit Assen. Wil je ook een kijkje achter de schermen, bestel dan hieronder tegen betaling toegangskaarten voor de paddock of voor de vrijdag en zaterdag. Kinderen tot 12 jaar hebben GRATIS toegang tot de paddock.

Download je gratis ticket hier !