Christelijke Muziekvereniging Oranje droomt van Amerika

DELEN

Assen – Christelijk muziekvereniging Oranje Assen neemt tijdens het voorjaarsconcert op zaterdag 10 maart haar publiek mee door de American Dream. Vanaf 20 uur zijn alle geïnteresseerden van harte welkom in Podium Zuidhaege. De drie orkesten van de muziekvereniging laten verschillende muziekstukken horen om het publiek mee te nemen met hun dromen en naar Amerika. CMV Oranje nodigt graag jong en oud uit om mee te dromen.

Voorjaarsconcert
Op zaterdag 10 maart organiseert CMV Oranje haar jaarlijkse voorjaarsconcert in Podium Zuidhaege in Assen. De Orange Kids Band, de Orange Youth Band en het A-orkest laten diverse muziekstukken horen die het publiek mee laat dromen over en in Amerika.

Durft u de trein in te stappen naar Oregon, één van de noord-westelijke staten van de Verenigde Staten? Dirigent Johan Gerkes ziet deze reis wel zitten. Hij neemt met Oranje de Northern Pacific Railroad en laat de luisteraar graag meevoeren door de boeiende tonen van Oregon, geschreven door Jacob de Haan. Onderweg stoppen ze ook graag voor de vrolijke noten van South Rampart Street Parade. En hé, wat is dat nou? Een verdwaalde American in Paris?

Gouden Spiker Festival
De Orange Youth Band heeft ook een droom, maar dan wat dichter bij huis. Zij gaan namelijk 26 mei meedoen in de 5e divisie met het Gouden Spiker festival. Tijdens het voorjaarsconcert gaan zij vast hun droom delen met de luisteraars. Onder leiding van Thysia Betting spelen zij het verplichte werk Saddleworth Festival Dances van Peter Martin. De Orange Kids Band? Nee, die doen niet aan dromen, maar gaan gewoon keihard op in het Amerikaanse leven met het muziekstuk Cowboys and Indians van Ivo Kouwenhoven.

Concertconcours Hoogeveen
Op zaterdag 25 november jl. wist CMV Oranje, uitkomend in de 2e divisie, tijdens het Concertconcours in de Tamboer van Hoogeveen een eerste prijs met promotie te behalen. Daarnaast wisten ze de prijs voor het beste inspeelwerk te bemachtigen. Voor het muziekstuk Elegy 1 wist CMV Oranje 88,5 punten te behalen, voor Variations on a Scale 88,67 punten. Dit maakte een gemiddelde van 88,58 punten. Naast feedback waar de muziekvereniging verder mee kan, nam de fanfare het volgende mee uit het juryverslag: ‘Uitstekende uitvoering onder leiding van een dirigent die weet hoe het werkt!’.

Kaarten
In theater de Schalm van Podium Zuidhaege is 10 maart het voorjaarsconcert. Aanvang 20.00 uur. Toegangsprijs € 8,00. Kaarten verkrijgbaar aan de zaal en via secretaris.oranje.assen@gmail.com.

Meer weten over Christelijke muziekvereniging Oranje? Dat kan op www.oranjeassen.nl.