Christina Lazaros in de finale van Miss Eco Netherlands 2016

DELEN
ASSEN – De 20-jarige Christina Lazaros uit Groningen is vorige week zondag verkozen tot één van de vier finalisten van  Miss Eco Netherlands 2016.

Christina, die rechten studeert aan de Hanzehogeschool in Groningen en geboren is in Smilde, zal in de finale strijden om de ereplaats. Mocht ze deze winnen dan zal ze eind maart naar Egypte gaan om daar Nederland te vertegenwoordigen bij Miss Eco Universe. Aan de redactie van Nieuws in Assen verteld ze haar verhaal.

“Van kleins af aan was ik al een podiumbeest. Toen ik klein was danste en zong ik dagelijks op ABBA met mijn zus en deden we optredens in school en het verzorgingstehuis van mijn overgroot opa. Het was altijd de verkleedkist erbij, discolampen aan en the show was on! Dat glitter en glamour zit er dus al heel lang in. Toen ik een jaar of 15 was, begon ik aan modellenwerk en in 2013 deed ik mee aan mijn eerste missverkiezing Miss Assen. Daarop volgde Queen of the North en Miss TT Festival.

Ik kende Robin en Stefan Hoven – Lieuw Choy van ’12 Months of Beauty’ van onder andere deze missverkiezingen en volgde hen op Facebook. Toen ik zag dat je je aan kon melden voor Miss Eco Netherlands 2016, heb ik dat meteen gedaan omdat ik mezelf goed kan vinden in de speerpunten waar deze missverkiezing over gaat: milieu, cultuur en toerisme. En wat ik vooral ook zo leuk vind aan deze missverkiezing, is dat het niet alleen om je uiterlijk gaat, maar dat er ook wordt gekeken of je verstand hebt van ecotoerisme. Je zet je in voor een goed doel en dat vind ik een heel mooi aspect aan deze missverkiezing.

Sinds ik me heb opgegeven, heb ik me verdiept in milieubewustzijn en ben ik me ook meer bewust geworden van de problemen op de wereld. Ik studeer Rechten in Groningen en heb hierdoor mijn visie verbreed. Mocht ik naar Egypte gaan, dan ben ik ook heel benieuwd naar de mening van de andere meisjes en ik vind het ook belangrijk onze ideeën uit te wisselen. Ik geloof dat je met meerdere mensen meer kan bereiken en deze weken zullen voor mij dan ook in het teken staan van krachten bundelen en ons 110% inzetten voor het milieubewustzijn op internationaal niveau.

Ik ben half-Grieks en heb drie jaar in Griekenland gewoond. Mijn Griekse familie bestaat voor een groot gedeelte uit vissers en ook zij merken inmiddels signalen van bijvoorbeeld overbevissing. De grote schepen vangen een groot aantal van de vissen en er blijft weinig over voor de kleine vissersbootjes zoals mijn vader die vroeger had. Hetzelfde ervaren we inmiddels ook in Nederland. In de Noordzee is er ook sprake van overbevissing. Onze nieuwe staatssecretaris van Economische Zaken en Visserij, Martijn van Dam, heeft voorgenomen de visquota’s zo veel mogelijk op te volgen. Ook heeft hij aandacht besteed NGO-vertegenwoordigers te horen. Ik vind dit soort kwesties interessant en vind het belangrijk me hiervoor in te zetten. Later zou ik ook graag met mijn studie in Brussel of Straatsburg willen werken. Hier hoop ik dan invloed te kunnen uitoefenen op milieudefensie in Europa.

Ik vind het belangrijk vooral kinderen aan te leren wat milieubewustzijn inhoudt. Zij zijn de toekomst en als we hen nu niet aanleren hoe milieubewust te zijn, dan zal alles wat onze wereld ons te bieden heeft, verloren gaan. En dat terwijl er zulke mooie plaatsen op deze wereld zijn.

Toen ik hoorde dat ik door was, heb ik meteen mijn vriend, ouders en zus gebeld! Ik kon niet geloven dat ik van de 50 aanmelding en 12 geselecteerde meisjes die naar de castingdag mochten komen, bij de laatste 4 zat! Vanaf het moment dat ik thuis was, ben ik meteen aan de slag gegaan met voorbereiden. Het toetje na het avondeten was geen kommetje vla meer, maar een stuk fruit haha!

Deze twee weken zullen voor mij vooral in teken staan van voorbereiden, voorbereiden, voorbereiden. Ik ben erg druk met mijn tentamens die ik de komende drie weken heb, maar probeer zo veel mogelijk te sporten, gezond te eten, goed te slapen, me naast m’n tentamenstof ook nog in te lezen op ecotoerisme en milieu en mezelf zo goed mogelijk te presenteren voor de jury”.

Finale Miss Eco Netherlands 2016

De finale zal plaatsvinden op zondag 24 januari aanstaande en zal bestaan uit een fotoshoot. Deze dag wordt de winnares gekroond en zal zij Talisa Wolters opvolgen als Miss Eco Netherlands 2016, een hele eer. Albert Chapel zal de jurk ontwerpen die de winnares zal dragen bij Miss Eco Universe in Egypte eind maart. De jurk zal worden gemaakt uit alleen puur natuurlijke elementen.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen