CJIB waarschuwt voor nepmails en vervalste bekeuringen

DELEN
ASSEN – Het CJIB waarschuwt wederom voor vervalste verkeersboetes en nepmails die in omloop zijn. Het Centraal Justitieel Incassobureau blijft hier meldingen over ontvangen.

De meeste e-mails en valse bekeuringen komen uit Nederland en een enkele uit het buitenland. Hebt u een verkeersboete ontvangen en twijfelt u aan de echtheid, controleer dan in ieder geval het rekeningnummer van het CJIB.

cjib valse bekeuring en nepmailWat kunt u doen tegen nepmails en vals bekeuringen?

Veel mensen ontvangen wel eens een verkeersboete. Veruit de meerderheid betaalt onmiddellijk. Van die wetenschap maken fraudeurs gebruik. Ze versturen uit naam van het Centraal Justitieel Incassobureau vervalste bekeuringen en nepmails en zetten u onder druk om de boete zo snel mogelijk te betalen.

Fraudeurs maken daarbij vaak gebruik van betaalmethoden, die het Centraal Justitieel Incassobureau niet aanbiedt, zoals het betalen via een zogeheten voucher. Of ze vragen u geld over te maken naar een rekeningnummer, dat niet van het CJIB is. Trap er niet in!

Wat kunt u doen:

• Maak alleen geld over naar het rekeningnummer van het CJIB.
• Klik niet op de links in de verdachte mail en open geen bijlage(n).
• Controleer goed aan wie u persoonlijke gegevens mailt.
• Zorg dat het antivirusprogramma en de firewall van uw computer actueel zijn.
• Meld vermoede fraude altijd bij de Fraudehelpdesk.

Wat doet het CJIB?

Het CJIB doet altijd aangifte bij de politie van internetfraude. Ontvangen zij een betaling die het Centraal Justitieel Incassobureau niet kan verwerken, bijvoorbeeld omdat er geen boete openstaat, dan storten ze het bedrag terug.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen