Code geel: KNMI waarschuwt voor hevige onweerbuien

DELEN
ASSEN – Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien in het oosten van het land. Het weerinstituut geeft voor later in de middag code geel af, er wordt onder meer wateroverlast verwacht.

Code geel geldt voor de provincies Groningen, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant, Limburg en Drenthe vanaf 14.00 uur tot 22.00 uur vanavond. Tijdens de buien kunnen hagel en windstoten voorkomen. Lokaal wordt er veel regen verwacht wat kan zorgen tot veel wateroverlast.

Weersverwachting

Komende nacht wordt het droog, klaart het op en komt er op veel plaatsen mist voor. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 15 a 16 graden en de noordelijke wind wordt zwak tot matig, aan de kust af en toe vrij krachtig.

Morgen begint de dag met nevel en mist. Geleidelijk aan breekt de zon door en in de middag ontstaan er opnieuw regen- en onweersbuien met lokaal hagel en veel neerslag in korte tijd. De middagtemperatuur loopt uiteen van 16 graden langs de Zeeuwse kust tot 25 in het noordoosten. De wind is overwegend noordwestelijk en zwak tot matig, in het noordoosten wordt de wind in de middag noordoostelijk.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen