Code geel; Waarschuwing forse onweersbuien

DELEN

Assen – Het KNMI heeft Code geel afgekondigd voor heel Nederland en waarschuwt voor forse onweersbuien. Die waarschuwing geldt vanaf 16.00 uur.

In de loop van de middag ontstaan er forse onweersbuien. Hierbij valt er plaatselijk zeer veel regen, met wateroverlast tot gevolg. Tevens is er bij de buien kans op hagel en windstoten. De buien verdwijnen in de tweede helft van de avond.

In Assen start vanavond de Avondvierdaagse. De organiserende vereniging houdt via het weer nauwlettend in de gaten en brengt via de Facebookpagina Avond4daagse Assen rond 16:15 uur een update in verband de start vanavond:

Beste wandelaars van de Avond4daagse.

We merken dat we veel vragen krijgen over het weer. Dat kunnen we natuurlijk goed begrijpen. We willen er met zijn allen een leuke, sportieve maar bovenal veilige avondvierdaagse van maken. Daarom hebben we deze hele week nauw contact met de gemeente. De gemeente heeft het beste een beeld van het actuele weer boven Assen. Want zij beschikken over informatie rechtstreeks uit de weerkamer. Ook blijven we in overleg met verschillende andere instanties. Mocht het nodig zijn, dan nemen we maatregelen. Want veiligheid gaat bij ons boven alles! Dinsdag rond 16:15 uur geven we op deze pagina meer informatie. Houd daarom onze Facebookpagina in de gaten. Voor nu, duimen we dat de weergoden ons goed gezind zijn. Duimen jullie met ons mee? Groet, de organisatie van de Avond4daagse