College van B&W en Gedeputeerde Staten positief over komst Formule 1

DELEN

Assen – Het houden van een Formule 1 race in Assen past goed bij de ambities van de gemeente Assen en de provincie Drenthe. Het evenement heeft een grote internationale uitstraling en levert een positieve bijdrage aan de regionale economie.

Dat zijn de belangrijkste conclusies uit een rapport dat in opdracht van de provincie Drenthe en de gemeente is opgesteld. Opdracht was een verkenning uit te voeren naar de consequenties van de komst van de Formule 1 naar Assen. Het college van Gedeputeerde Staten en B&W van Assen nemen op basis van het rapport een positieve grondhouding aan om samen met de betrokken partijen te kijken of de Formule 1 naar Assen kan worden gehaald.

Provincie en gemeente verwachten dat er draagvlak is voor het houden van de races, zowel bij overheden in Noord-Nederland als het bedrijfsleven. Het TT-circuit is goed ontsloten en ligt in de nabijheid van Groningen Airport Eelde.

Gedeputeerde Henk Brink is enthousiast: “Ik zie dit als een kans voor Drenthe. Samen met ons is heel Noord-Nederland enthousiast over de komst van de Formule 1. Het binnenhalen van de Formule 1 zorgt voor een geweldige economische spin-off in de regio. Het zorgt voor reuring en zet Drenthe in één keer op de wereldkaart.”

Burgemeester Marco Out van Assen is er vast van overtuigd dat de komst van de Formule 1 in velerlei opzichten een spektakelstuk zou zijn. “Het circuit leent zich qua infrastructuur heel goed voor de race, zeker als je kijkt naar de huidige investeringen in de accommodatie. Dit jaar wordt de langste tribune van Europa hier in Assen gerealiseerd.”

Gemeente en provincie hebben geen rol in het organiseren van de Formule 1. Dit komt voor rekening van private partijen, zoals de Stichting Nederlandse Grand Prix Foundation en het TT Circuit.