Van Complimenten tot Ren je Rot op Voorjaarsmarkt

DELEN

Assen – De standhouders in de binnenstad van Assen deden vandaag goede zaken op de traditionele voorjaarsmarkt. Het mooie weer bracht vele bezoekers naar het centrum. Als extra positief werd ervaren dat winkelcentrum De Triade was aangesloten bij de voorjaarsmarkt. Bovendien werd er in dit gedeelte van de stad Ren je Rot georganiseerd door Promotions by Maureen.

Op drie tijdstippen in de middag, 14:00 uur / 15:00 uur / 16:00 uur, werd er een spel gespeeld waar deelnemers een, door de winkeliers beschikbaar gestelde, prijs konden winnen. De winnaars van deze ronden konden rond 16:00 uur nog meedingen naar de superhoofdprijs van € 150,00 shoptegoed.

Bart Bosch, bekend van o.a. RTL4, presenteerde de show en hij zorgde voor een vrolijke noot aan het Ceresplein. Ren je Rot was vroeger een vragenspel op tv en werd destijds gepresenteerd door Martin Brozius. Bosch stopte het spel in een nieuw jasje en bezoekt met zijn show diverse plaatsen in het land. Vandaag was Assen dus aan de beurt.

Ren je Rot was vanmiddag een groot succes

Er werden vragen gesteld als “Welk dorp heeft geen eigen voetbalclub?” of “Naar welke Nederlandse stad werd het Amerikaanse Brooklyn genoemd?”. Vervolgens werden er drie mogelijke antwoorden weergegeven op een scherm. Het was aan de deelnemers om naar het vak met het juiste antwoord te rennen. Op deze manier werd er een afvalrace georganiseerd met als uiteindelijke dagwinnares Coby Geneuglijk. Zij won € 150,00 shoptegoed, te besteden bij één winkel naar keuze in winkelcentrum De Triade.

Pamela Goosen deelde complimentjes uit via het Complimenten Loket

Op de markt liep het zogenaamde Complimenten Loket rond. Pamela Goosen, entertainer bij uitstek, deelde complimentjes en lieve woorden uit. “Kom eens even, ik wil jou in mijn loket. Ik wil je iets zeggen”. En vervolgens klinkt de zachte stem van Pamela: “Jij bent een aanwinst voor Assen”. Een andere mevrouw kreeg te horen: “Wat hebt u lieve ogen”. En zo wandelden de bezoekers aan de voorjaarsmarkt weer met een blij gezicht verder. Complimentjes, we geven ze vaak te weinig aan elkaar. Pamela deelde ze vandaag gratis uit en ze bezorgde vele mensen rode wangen van verlegenheid of een glimlach op hun gezicht.

Marleen van Pimp Your Shoes

Een trouwe standhoudster is Marleen van Pimp Your Shoes. Zij ontwerpt en maakt accessoires voor schoenen en kleding. Accessoires die gemakkelijk te bevestigen zijn, maar ze zijn ook eenvoudig weer te plaatsen op andere schoenen of kleding, zonder beschadigingen achter te laten. Haar items zijn tevens te koop via haar website. Een snelle levering en service kan als vanzelfsprekend worden beschouwd.

Naast de bekende standhouders waren er af en toe ook nieuwe gezichten te zien, zoals Hebbezz. Ter promotie van hun zaak aan de Vaart z.z. 15 deelden ze bij de stand kortingsbonnen uit.

De organisatie van de voorjaarsmarkt kan zeer tevreden terugkijken op een goed georganiseerd evenement.

Tekst en foto’s: M. Babtist