Concert Praise United Drenthe

DELEN

Assen – In 2010 is Martin Brand, zanger en spreker, samen met vriend en pianist Henk Doest, gestart met Praise United (PU). De eerste aanleiding voor Praise United was voornamelijk de wens om christenen uit diverse kerken bij elkaar te laten komen, elkaar te laten ontmoeten, samen te zingen en God te ontmoeten!

Na de eerste succesvolle editie volgden al snel meerdere edities door het land, waardoor Praise United een vaste bezigheid van Martin en Henk is geworden waar zij met enthousiasme aan werken en zich geleid weten door God!

“Het is zo bijzonder wat de koorleden meenemen vanuit de repetities. Niet zozeer door de workshop zelf, maar door wat er gebeurt tussen de mensen onderling en in contact met God. Dat is iets wat wij niet kunnen doen, dat komt van God!”

Martin en Henk hebben de wens om jaarlijks in zoveel mogelijk provincies van Nederland een Praise United te organiseren om mensen met elkaar en God te verbinden. Het doel is om mensen uit diverse kerken in een regio bij elkaar te brengen voor een interkerkelijk koor. Samen beleven ze vier avonden van zingen, repeteren en ontmoeten. Het project wordt afgesloten met een bijzonder concert.

Praise United Drenthe, onder leiding van gospelzanger Martin Brand, heeft 18 februari jl. in Emmen het eerste concert gegeven van een reeks van drie.

Op vrijdag 3 maart a.s. vindt het tweede concert plaats in Het Lichtpunt in Assen.

Op 10 maart vindt het derde en laatste concert plaats in Hoogeveen.

Praise United is inmiddels een begrip in Nederland. Het concept bestaat uit vier repetitie-avonden, gevolgd door één of meerdere concerten met circa 100 koorleden en meerdere solisten. Mensen die houden van zingen kunnen zich hiervoor aanmelden. Het repertoire is zeer divers, van black gospel tot moderne psalmen.

Het is een avond waar ruimte is om te luisteren, maar er is ook veel interactie met het publiek, die door het aanstekelijke enthousiasme meegetrokken zullen worden in de interactie.

Wanneer: Vrijdag 3 maart 2017
Waar: Het Lichtpunt, De Boomgaard 7, 9408 Assen
Aanvang: 19:30 uur
Entree: 5 euro (reserveren: www.at-tickets.nl)
Website: Praise United
Kaarten zijn, zolang de voorraad strekt, ook verkrijgbaar aan de zaal.

Foto: Frans Kingma