Cor Euser start in superkart tijdens GAMMA Racing Day

DELEN

Het wordt een druk weekend voor de “Legend of motorsport” Cor Euser op de Gamma Racing Day, zondag 3 augustus. De Brabantse autocoureur zal in twee categorieën aan de start verschijnen. Naast een optreden met zijn vertrouwde Lotus Evora in de Supercar Challenge, zal hij ook deelnemen aan de races van het CIK-FIA European Superkart Champs (ronde 1).

Euser maakte zijn debuut in de superkarts in 2009, bij de voorloper van de Gamma Racing Day, de Rizla Racing Day. Tegenvaller voor de in Herpen woonachtige Euser was, dat hij toen niet over optimaal materiaal kon beschikken. Deze keer start Cor Euser voor het team van “Karting Paradise” van Jan Cramer uit Heesch. Hij racet in een MS kart met een fabrieksmotor van VM. De tweetakt motor levert ongeveer 95 PK en het totaal gewicht van superkart plus rijder is 218 kg. Deze PK/gewichtsverhouding zorgt voor een enorme acceleratie en een topsnelheid op het TT Circuit van Assen van 235 km/uur.

De Gamma Racing Day is het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa. Het publiek heeft gratis toegang tot het evenement.