Coureur Mick Jansen ‘Hoe dan ook weer op de motor’

DELEN

ASSEN – Kenners typeerden hem als één van de grootste motorrace talenten van Nederland, echter na een crash op tweede Pinksterdag vorig jaar in Oss hing het leven van motorcoureur Mick Jansen uit Hooghalen aan een zijden draadje.

De Drentse coureur had meerdere botbreuken aan z’n been, ernstig knieletsel en er bleek sprake van een hartkneuzing en ademhalingsproblemen. In het ziekenhuis van Nijmegen werd Mick geopereerd. Tijdens de operatie kwamen er vetbolletjes vrij uit het beenmerg van z’n gebroken botten die voor een zogenaamde vetembolie zorgden. Artsen vreesden voor een hersenbeschadiging en Mick werd acht weken lang in coma gehouden.

Een langdurige revalidatie volgde. Mick herstelde wonderwel, is nog niet de ‘oude’, maar het gaat de goede kant op. Vrijdagmiddag liep Mick met z’n vader vol belangstelling en met passie voor het motorracen over de paddock van het TT Circuit. “Het gaat goed met me, ik heb nog wel last van mijn been. Die kan ik nog niet goed buigen, maar 21 augustus wordt ik geopereerd en daarna kan ik kijken of ik weer kan gaan racen”, aldus de vastberaden coureur.

Vader Jan “Een spier zit vastgegroeid aan het bot in zijn been, dit gaan ze proberen te herstellen. Eén van de beste orthopeed van Nederland zal Mick gaan helpen met revalideren. Hij heeft Mick toegezegd er alles aan te doen om hem weer op de motor te krijgen”.

Het herstel na de operatie zal nog een tijdje duren, maar Mick is vastbesloten om weer op de motor te springen. “Hoe dan ook stap ik weer op de motor”, laat hij weten. Z’n vader hoopt voor de 20-jarige coureur dat die droom waar kan worden gemaakt “We doen er alles aan om Mick zo goed mogelijk te helpen en bij te staan, maar al zou zijn been weer optimaal functioneren. Dan moeten we nog werken aan de focus”, hiermee doelt Jan op het reactievermogen van Mick, dat thuis druk geoefend wordt op de Playstation. “Vroeger moest hij van ons naar buiten en niet de hele dag op de spelcomputer spelen. Nu mag hij de hele dag met de Playstation spelen”, lacht Jan.