Coureurs in actie opening aansluiting A28 TT Circuit Assen

DELEN

ASSEN – Over vijf weken staat de 85ste Dutch TT op de motorsportkalender. Voor de vele motorsportliefhebbers het hoogtepunt van het jaar. Afgelopen donderdag gaven onder anderen Jasper Iwema, Bo Bendsneyder, Robert Schotman en Walid Soppe al acte de presence op het TT Circuit van Assen om de nodige trainingsronden te rijden en zo een optimale afstelling te vinden voor de komende TT van Assen. Dit op uitnodiging van KNMV bondscoach Barry Veneman.

Jasper Iwema

Jasper Iwema rijd op zaterdag 27 juni zijn negende Dutch TT op rij. De motorcoureur uit Hooghalen heeft afgelopen week een wildcard toegewezen gekregen en zal uitkomen in de Moto2 klasse. Afgelopen donderdag reed hij samen met zijn Spaanse teamgenoot Andres Gonzalez de nodige testkilometers op het heilige asfalt van Assen, maar aanstaande woensdag 27 mei komt de snelle Drent alweer in actie. Ditmaal op splinternieuw asfalt! Iwema zal dan samen met een aantal Drentse talenten uit de Yamaha R125 Cup rond 10.30 uur een demo geven tijdens de opening van de aansluiting Assen-Zuid.

Diverse demonstraties

Naast Iwema en de Drentse talenten geven ook de coureurs van RaceKids een demo, rijden er historische motoren over het viaduct, is Bennie Streuer met zijn zijspan aanwezig, stunt het Northside Freestyle Team er op los en racet Tim Coronel met een racebolide over het nieuwe stuk asfalt van verkeersknooppunt Assen-Zuid, dat voor een betere aansluiting moet gaan zorgen tussen de snelweg A28 en het TT Circuit.

Wethouder Harmke Vlieg geeft het startschot voor de demo race. Gedeputeerde Henk Brink vlagt de deelnemers aan de demo race af.

Foto: Reef Infra