Cultureel voorproefje op nieuw theater seizoen

DELEN

Cultureel voorproefje op nieuw theater seizoen

Ook dit jaar organiseert de binnenstadsvereniging MKB Assen ‘Kolkend Assen’, met veelal kwaliteiten uit Assen op het gebied van dans, zang, sport, theater, muziek en entertainment. Het startschot vindt plaats op 31 augustus. Een preuvenement & uitmarkt, sportevenement, Bartjes verjaardag & nog veel meer! Wat kunt u van ons verwachten?

Vanaf 13:30 tot 16:30 uur Culturele Proeverij. Locatie: Gouverneurstuin / Tussen 13:30 – 16:30 uur

Laat u inspireren voor het komende theaterseizoen! Er zijn previews te zien van de volgende artiesten (exacte tijden onder voorbehoud).

13.30 – 13.50 Five Great Guitars

Het is een bijzondere samenwerking tussen vijf topgitaristen die samen op het podium staan. Zij verzorgen een spetterende optreden waarin alle stijlen en nuances van de moderne gitaar worden belicht.

14.00 – 14.10 Dorine Wiersma

Fijnzinnige en geestige maar ook traditionele liedjes waarmee ze tussen Kees Torn en Kaandorp in zit.

14.20 – 14.40 Erwin Nyhoff

Een muzikale reis langs zijn helden en de invloed van hen op de jeugd en muzikale carrière, zoals Bruce Springsteen die centraal staat in deze theatershow.

14.50 – 15.15 Op Sterk Water

Met een hoge grapdichtheid en een grote kans op verregaande gevatheid voeren de vijf muzikale en taalvirtuoze comedians, ondersteund door schitterende projecties van vj Tom Schrooten, het publiek naar een kolkend hoogtepunt.

15.25 – 16.00 Karin Bloemen

Karin Bloemen is een zangeres en cabaretière die met haar opvallende verschijning, haar prachtige liedjes en bruisende optredens en theatershows al sinds 1983 de aandacht op zich weet te vestigen.

16.10 – 16.30 Asman

Asman is dé Nederpopband van ons land. De band staat vooral bekend om de drie verschillende stemgeluiden van de zangers, aangevuld met piano, (elektrische) gitaar, mondharp, bas, cello, drums en percussie.

Theatergezelschap Nizno

Locatie: Gouverneurstuin / tussen 13:30 – 16:30 uur

Theatergezelschap Nizno speelt in de Gouverneurstuin meerdere malen een compilatie van de theatrale rondleiding Ode aan de fantasie.

GRATIS naar De Smurfen 2 (3D)

Locatie: Bioscoop De Nieuwe Kolk / aanvang 15:15 uur

Deze activiteit is gekoppeld aan de feestelijke verjaardag van Bartje op het Koopmansplein. Koop je stempelkaart voor € 1,- en volg allerlei leuke workshops. Afsluitend lopen alle kinderen naar Bioscoop De Nieuwe Kolk voor de gratis film. Kinderen met een stempelkaart hebben voorrang, vol=vol. Voor alle andere liefhebbers: Als er dan nog stoelen vrij zijn, meld je bij de medewerkers van de bios en wees welkom!

Actief sportprogramma

Locatie: in en om De Nieuwe Kolk vanaf 12:00 uur

Dertig jongeren, o.a. van het Drenthe College, hebben een sportprogramma georganiseerd in en rondom De Nieuwe Kolk. Zo is er levend tafelvoetbal, een klimwand, bossabal en waterballen op De Vaart. In het Cultuurportaal kan er gedanst worden op dansplaten.

Theater te Water

Locatie: In de Vaart / vanaf 20:30 uur

Theater te Water speelt Van de Goden los aan boord van het Theaterschip De Verwondering. Kaartverkoop info@theatertewater.nl