Culturele verrassingen in Assen

DELEN

Op zaterdag 20 september organiseren het Drents Museum, Drents Archief, CBK Drenthe en het Stedelijk Museum Assen voor Hedendaagse Kunst (SMAHK) culturele activiteiten. Bezoekers kunnen in het culturele hart van Assen een  programma volgen boordevol beeldende kunst, fotografie, film en muziek. Onder leiding van een stadsgids lopen de bezoekers van culturele verrassing naar culturele verrassing! Het programma start om 13.00 uur bij het Drents Museum en duurt tot 17.00 uur.

Meet & Greet Drents Museum Assen

In het Drents Museum ontmoet u om 13.00 uur kunstenaar Hans Hoekstra voor een Meet & Greet bij de tentoonstelling All of us. Hoekstra schildert figuratief zonder dat hij teruggrijpt op traditionele waarden uit het verleden. In Hoekstra zijn nieuwste werk is het interieur en de relatie binnen-buiten nadrukkelijk in beeld. Zijn ervaring van de zichtbare werkelijkheid vormt zijn uitgangspunt. Hij neemt u graag mee in de wereld van zijn schilderkunst.

Onvergetelijk!

Na de Meet & Greet neemt de stadgids u mee naar het Stedelijk Museum Assen voor Hedendaagse Kunst (SMAHK). Om 14.15 uur opent filosofe Jojanneke Vanderveen daar de tentoonstelling Onvergetelijk! Ars et Sapientia. Een tentoonstelling met onder meer ruimtelijk werk, schilderijen, tekeningen, grafieken, video’s en publicaties van kunstenaars die sinds 1994 bij het SMAHK, voorheen de DeFKa, exposeerden. Vanderveen geeft een korte toelichting op het thema institutionalisering.

Lief Dier!?

In het CBK Drenthe wordt om 15.15 uur de tentoonstelling Lief Dier!? geopend door journalist en tekstschrijver Koos Dijksterhuis. Een konijn van kunstgras, een buffel op zakformaat en een knuffeldier zo groot als een huis: deze en andere dierfiguren zijn te zien in de tentoonstelling. De kunstenaars in Lief Dier!? weten door een spel met lichaamshouding, formaat en materiaal bijzondere karakters te creëren. De dieren zijn allesbehalve levensecht en toch herkenbaar. Ze komen vol overtuiging tot leven.

One-minutes

In het Drents Archief geeft Selby Gildemacher een toelichting op het fenomeen One-minutes, kunstenaarsfilms van één minuut. In de filmzaal van het Drents Archief wordt een verrassende selectie van deze One-minutes getoond met internationaal, Nederlands en Drents materiaal. Het programma eindigt in het Drents Archief om 17.00 uur.

Aanmelden

Opgave is gewenst via boekingen@drentsmuseum.nl o.v.v. ‘beleef cultureel Assen’ of via (0592) 377 709. Bezoekers kunnen zich tot uiterlijk 15 september aanmelden. Deelname aan het programma is gratis.