Cultuurfonds Drenthe geeft € 86.000 aan cultuur en natuur

DELEN

ASSEN – Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft in 2015 al ruim 86.000 euro beschikbaar gesteld voor 32 projecten op het gebied van cultuur en natuur in Drenthe.

Een deel hiervan, een bedrag van € 25.795, gaat naar projecten in het kader van 70 jaar herdenking van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding in verschillende Drentse gemeenten.

Herdenken

Het gaat daarbij om publicaties, zoals de boeken ‘Mijn herinneringen aan de bezettingsjaren’ in Hoogeveen, een boek over Limburgse evacuees in Tynaarlo en de voltooiing van het project Mien oorlog, Oeze naogedachtenis ; op film vastgelegde persoonlijke oorlogsherinneringen uit de gemeenten Midden Drenthe, Assen, Coevorden en De Wolden/Meppel). Ook is er geld gegeven voor concerten op 9 april in De Tamboer in Hoogeveen door de Militaire Kapel JWF in Hoogeveen en aan een Bevrijdingsconcert op 5 mei in Theater De Nieuwe Kolk in Assen.

Aan de stichting Zomeractiviteiten Westerbork is een bijdrage van 2.000 euro gegeven voor een herdenkingsproject voor de leerlingen van het basisonderwijs in Midden Drenthe.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe is een van de twaalf provinciale afdelingen.