Cursus In Balans enthousiast ontvangen in de Lariks

DELEN

ASSEN – In Balans is een groepscursus die bestaat uit 5 bijeenkomsten. De eerste 4 bijeenkomsten leert men om in balans te blijven en steviger op de benen te staan, waardoor het evenwichtsgevoel verbetert en vallen wordt verminderd.

De laatste bijeenkomst staat in het teken van veilig naar buiten. Dan is er ook een fietsenmaker aanwezig die de rollator komt controleren.

In de wijk Lariks/Pittelo kwamen er vanuit verschillende seniorenflats signalen van valincidenten en eenzaamheid. Om deze twee signalen te koppelen heeft Buurtteam Lariks/Pittelo van Vaart Welzijn samen met de wijkverpleegkundige van Interzorg deze cursus geïnitieerd.

De cursus vindt plaats in drie seniorenflats in de wijk De Lariks namelijk; Ekke Faberflat, Ankerhof en De Stroomflat.  De cursus wordt gegeven door een gecertificeerd instructeur van MBVO (Meer Bewegen Voor Ouderen).

De cursus is gestart op 25 oktober en de eerste reacties van de senioren zijn lovend. “wij zijn erg tevreden met deze eerste reacties en hopen hier vervolg aan te kunnen geven, mede omdat er nog teveel ouderen vanwege valincidenten in het ziekenhuis worden opgenomen”, aldus Tonny, wijkverpleegkundige van het buurtteam.

Door financiering vanuit het project ‘GIDS’ (Gezond in de Stad) en Mijn Buurt Assen kon deze cursus tegen een laag tarief worden aangeboden. Dit maakte het voor de deelnemers aantrekkelijk en laagdrempelig.

Heeft u nog vragen, wilt u meer informatie of heeft u andere initiatieven? Dan kunt u altijd contact opnemen met het Buurtteam Lariks/Pittelo.

Contactpersoon: Romina Caria, Buurtwerker Sport. Tel: 06-51176320. Email: r.caria@vaartwelzijn.nl