Cursus creatief schrijven Bibliotheek Assen

DELEN

ASSEN – Bibliotheek Assen organiseert in samenwerking met Schrijfatelier De Koningsheerd een cursus Creatief Schrijven voor beginners van 18 – 80 jaar en ouder. In deze cursus zet je de eerste stappen naar goed schrijverschap. In groepsverband  (max.10 deelnemers) gaan we individuele schrijfambities invullen.

De cursus is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in het schrijven van een pakkend verhaal. Een verhaal dat beklijft, waar de lezer dagen later nog aan denkt of over spreekt.

We gaan werken aan onder andere de volgende schrijfaspecten:

* de kunst van het associëren en inleven;
* het bouwen van een plot en een spanningsboog;
* het creëren van personages;
* het opzetten van puntige dialogen;
* hanteren van een conflict;
* schrijven is schrappen.

Deze en andere schrijfaspecten staan in het teken van veel laten zien en weinig vertellen. Ofwel, de cursisten leren om vertellersuitleg zoveel mogelijk te vermijden en zich te richten op belevend schrijven, zowel plenair als individueel. De theoretische kennis wordt gedeeld in de syllabus en in de lessen. Alle lessen dragen bij aan de totstandkoming van de eindopdracht: een zelf geschreven kort verhaal van 2.000 tot 3.000 woorden.

Na afronding van de 9 lessen ontvangen alle cursisten een certificaat van deelname en een gedrukt boek waarin de verhalen van de eindopdracht zijn gebundeld.

Na 9 bijeenkomsten heb je een verhaal geschreven dat door velen met plezier gelezen zal worden!

Data: 9, 16, 23 en 30 april, 21 en 28 mei, 4 , 11 en 18 juni.
Lestijden: 19.00 uur tot 22.00 uur
Waar: Bibliotheek Assen, zaal De Paarse Kei
Prijs: p/p voor de gehele cursus Euro 175,00, (incl. lesmateriaal)
Docent : Johan van den Ende