D66 wijst TT-bezoekers de juiste weg

DELEN

ASSEN – Op de dag van de opening van de nieuwe afrit bij het TT Circuit Assen, vroeg D66 Assen aandacht voor de bewegwijzering langs de A28. De bewegwijzering van twee grote trekpleisters in Assen langs de A28 is zeer summier. De voor Assen en de regio belangrijke trekpleisters TT Circuit Assen en Drents Museum zijn maar mondjesmaat aangegeven op de verkeersborden langs de A28.

In navolging van bewegwijzering langs snelwegen in Apeldoorn (Apenheul) en Heerenveen (Thialf) waar deze trekpleisters ruimhartig op de standaard bewegwijzering van snelweg-afslagen wordt weergegeven heeft D66 Assen deze wens ook. De afslag TT Circuit Assen moet een plaats krijgen op de reguliere bewegwijzering.

Het TT Circuit is gastheer van Nederlands grootste eendaagse sportevenement, de Motul TT Assen (MotoGP). Daarnaast is WK (en British) Superbikes niet meer weg te denken evenals het Truckstarfestival en de succesvolle Gamma Racing Day waar dit jaar Max Verstappen acte de présence zal geven.

Afgelopen week reed de grote MotoGP-karavaan de afslag “TT Circuit Assen” (of zoals Rijkswaterstaat aangeeft: afslag 32a, Assen-Zuid) voorbij. Hier zijn beelden van gemaakt en gedeeld via (social) media die enerzijds tot hilariteit leiden maar volgens D66 ook de noodzaak aantonen de bewegwijzering aan te passen.

De fractie van D66 Assen heeft vrijdagmiddag een ludieke, kortdurende actie gehouden. Door middel van een eigen gemaakte wegwijzer werden de bezoekers van de TT de juiste weg gewezen.