Dag van de Bouw op twee locaties in Assen

DELEN
ASSEN – Tijdens de landelijke Dag van de Bouw op zaterdag 4 juni zijn in Assen twee bouwlocaties open voor publiek. Op het bouwterrein van de Overcingeltunnel krijgen geïnteresseerden tijdens een rondleiding van alles te horen over het bouwproces en de gebruikte machines.

Bij de bouwlocatie van Quintus is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen in de school, kantine en sporthal.

Overcingeltunnel

Tussen 11.00 en 15.00 uur staan medewerkers van BAM Infra en de gemeente klaar om geïnteresseerden van alles te vertellen over de bouw van de tunnel. Welke machines worden waarvoor gebruikt? En welke stappen worden doorlopen voordat een wand van de tunnel klaar is? Ook kunnen bezoekers de indrukwekkende machines van dichtbij bekijken. Kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen en met zand hun eigen tunnel bouwen. Uiteraard staat er ook koffie, thee en limonade klaar.

De ingang van het bouwterrein bevindt zich op de hoek van de Stationsstraat en de Hendrik de Ruiterstaat. Bij de bouwplaats zelf is geen parkeergelegenheid, er kan geparkeerd worden in de nabijgelegen parkeergarages of op het Veemarktterrein. Helaas is het bouwterrein niet toegankelijk voor minder-validen.

Nieuwbouw Quintus

Van 10.00 tot 16.00 uur heeft iedereen gratis toegang tot de school – die al in gebruik is – en de bouwplaats van de kantine en de sporthal. Langs de route presenteren bedrijven zich die verantwoordelijk zijn voor de elektrotechniek, de waterinstallaties en het grondverzet. In de sporthal zijn diverse activiteiten voor kinderen, zoals spijkerslaan, het metselen van een muurtje of springen op het springkussen. In de kantine staat een bekertje koffie, thee of limonade klaar.

Bezoekers kunnen hun auto parkeren op het parkeerterrein van de school aan de Meester Groen van Prinstererlaan 98 in Assen. Voor fietsers of mensen die op de scooter komen is er ook plek bij het ‘oude’ gebouw van de school, nabij de ingang van de Dag van de Bouw. Tot onze spijt is het bouwterrein niet toegankelijk voor minder-validen.

Informatie over de bouwprojecten

BAM Infra bouwt de autotunnel op een bijzondere manier. De diepwanden worden ter plekke in de grond gevormd door het storten van beton in sleuven. Van half april tot eind augustus zijn elke werkdag tussen 7 uur ’s ochtends en 11 uur ’s avonds één tot twee machines bezig met het maken van de wanden. De circa 170 meter lange autotunnel wordt in fases gebouwd. Nadat het noordelijke deel klaar is wordt vanaf april 2017 het zuidelijke deel gebouwd. Als alles volgens planning verloopt kunnen in april 2018 de eerste auto’s door de tunnel rijden.

Bouwgroep Dijkstra Draisma bouwt de nieuwe locatie Quintus van het Dr. Nassau College. Deze locatie bestaat uit een school die ruimte biedt aan 1.700 leerlingen, een sportaccommodatie van 5.000 m² en een kantine die de school en sporthal met elkaar verbindt.

Actie: Maak de mooiste #bouwselfie & win!

Op beide locaties worden bezoekers opgeroepen een #bouwselfie te maken en te delen via twitter en Facebook. Daarmee maken ze kans op bioscoop- of theaterbonnen.

De dag van de Bouw wordt georganiseerd door Bouwgroep Dijkstra Draisma en BAM Infra, in samenwerking met de gemeente Assen en het Dr. Nassau College. Meer informatie over de Dag van de Bouw vindt u op www.dagvandebouw.nl.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen