Dagje De Nieuwe Kolk Assen

DELEN

Dagje De Nieuwe Kolk Assen

Het Dagje De Nieuwe Kolk begon vrijdagmorgen met een ontvangst waarbij koffie en thee geserveerd werd. Hierna volgden er creatieve workshops in zowel het Centrum Beeldende Kunst als de Bibliotheek. Tussen de middag werd er een heerlijke lunch aangeboden en tot slot werden de deelnemers(sters) aan deze dag getrakteerd op een concert van de bekende zangeres Carola Smit.

Carola Smit is voornamelijk bekend geworden als zangeres van de Volendamse popgroep BZN. Carola zorgt voor een nostalgische en muzikale afsluiting van het dagje uit met liedjes uit de jaren vijftig en zestig, onder begeleiding van Dick Plat op gitaar, saxofoon, accordeon en de vleugel. Denk hierbij aan Edith Piaff, Charles Aznavour, Corry Brokken, Lenny Kuhr en The Carpenters.

Carola Smit

Vele tientallen jaren was zij het gezicht van Nederlands meest succesvolle muziekformatie ooit: BZN. Met haar Volendammer vrienden wist ze vele tientallen nummers de hoogste regionen van de hitlijsten in te zingen, maar de hits van BZN komen vandaag niet voorbij… In ‘Chant du Temps’ kijkt Carola Smit in een nostalgisch liedjes programma terug op de tijd waarin zij opgroeide.

De muziek die zij thuis hoorde, de liedjes waar ze een goede herinnering aan heeft en die haar op muzikaal gebied inspireerden komen voorbij. Met wereldhits als “Oh, what a beautifull morning”, “Bei mir bist du schön”, “Top of the world” en “Homeward bound” laat ze de jaren vijftig en zestig uit de vorige eeuw herleven. De muzikale reis door de tijd wordt afgewisseld met beelden uit deze roemruchte jaren.

Carola Smit werd live op de vleugel, gitaar en saxofoon begeleid door eveneens ex BZN-er Dick Plat. Het Dagje uit in De Nieuwe Kolk was volledig uitverkocht en bleek een succesvolle samenwerking tussen de Bibliotheek Assen, Centrum Beeldende Kunst en Theater De Nieuwe Kolk. De deelnemers(sters) aan deze “Dagje De Nieuwe Kolk” waren zeer te spreken over het concept en de geweldige mooie dag die zij in De Nieuwe Kolk hadden.

© Foto’s Nieuws in Assen