Danny Vera Black en White in De Nieuwe Kolk

DELEN

ASSEN – Danny Vera komt in september met The New Black & White Pt. II, de tweede in de serie van korte sessies met daarop een aantal nieuwe eigen tracks, aangevuld met bepalende covers: “Muziek geïnspireerd op het oude. Eigenlijk als een zwart/wit film die nu gemaakt wordt”.

Met de nieuwe EP, die weer op cd en vinyl (10 inch) zal verschijnen is Danny vanaf september in de theaters te zien.

Het eerste deel van The New Black & White (2014) werd alom goed ontvangen. In de studio van Frans Hagenaars koos Danny Vera voor een andere aanpak; In een kleine bandsamenstelling speelde hij een aantal nieuwe nummers. Soms in z’n eentje, dan met z’n tweeën of drieën. Een enkele track bleek na de eerste take gelijk een voltreffer. Danny: “Alles live spelen, zonder koptelefoons. Geweldig! Opnemen zoals vroeger, maar met de techniek van nu… The New Black & White”.

Concert in de Rabozaal van De Nieuwe Kolk

Al enige jaren vormt zanger, muzikant en songwriter Danny Vera met zijn muzikanten de huisband van het tv-programma ‘Voetbal International’. Vera’s vader was in de jaren zestig muzikant in de band The New Black & White. Deze gelijknamige tournee is een eerbetoon aan zijn vader, daarbij bovendien geïnspireerd door het album Black & White Night van Roy Orbison. U hoort meeslepende nummers van Vera zelf, onder meer van het enthousiast ontvangen album Distant Rumble, maar ook werk van helden als Johnny Cash en Amy Winehouse.

Een concert vol oude nummers die wat modern(er) klinken en nieuwe nummers die wat ouderwets(er) klinken, afgewisseld door vermakelijke anekdotes en meeslepende verhalen.

Donderdag 12 november in De Nieuwe Kolk te Assen. Kaarten reserveren? Klik hier!