Dansen en zingen met baby’s en peuters

DELEN

Assen – Op 10 maart aanstaande gaat er in Assen weer een cursus muziek op schoot voor baby’s en peuters van start. Dit zijn gezellige cursussen voor de jongste kinderen samen met een ouder, opa of oma of oppas: samen gezellig zingen, muziek maken en dansen!

De cursussen worden gehouden in Kidscity van Hotel van der Valk op de vrijdagmorgen en ze worden gegeven door muziekdocente Greet Polman.

Veel (groot)ouders zingen al wel met de (klein)kinderen, maar willen hun repertoire nog wat uitbreiden. Er wordt geleerd hoe de liedjes gezongen worden en de bijbehorende spelletjes gedaan worden, hoe daarbij kleine instrumentjes gebruikt worden en de kinderen kunnen heerlijk bewegen op muziek.

Het vertrekpunt is een liedje, een versje, materiaal of een thema. Al zingend wordt spelenderwijs gewerkt aan gevoel voor muziek, expressie en bewegen. We gebruiken instrumenten en materialen die geschikt zijn voor de leeftijd van het kind.

De cursus duurt 6 weken en u hoeft niet per se muzikaal te zijn, plezier met muziek is het belangrijkste!

De kosten van een cursus van 6 weken bedragen € 55,= voor kind en begeleider. Dit bedrag is inclusief cursusmateriaal. Per keer zijn we ongeveer 45 minuten gezellig bezig met zingen, bewegen, dansen en ontdekken van instrumenten. Aan de hand van de aanmeldingen worden de groepen samengesteld en na officiële aanmelding krijgt iedereen een week van te voren de definitieve cursustijd te horen. De cursussen vinden in ieder geval plaats tussen 9.00 uur en 11.30 uur, rekening houdend met ouders die oudere kinderen hebben die naar school gebracht moeten worden, of opgehaald.

Meer informatie kunt u vinden op de website Muziek op Schoot of door contact op te nemen met Greet Polman: 0598-468413.

Foto: M. Babtist