Darryl King doet gooi naar titel tijdens MXGP Assen

DELEN

ASSEN – MX legende Darryl King uit Nieuw-Zeeland zal tijdens de Motocross Grand Prix Assen, ofwel MXGP Assen een gooi doen naar de wereldtitel bij de veteranen. De motorcrosser, die tweemaal vice wereldkampioen werd in de 500cc klasse, hoop voor de tweede keer beslag te leggen op de titel bij de veteranen.

King mocht zich in 2012 wereldkampioen noemen. Het jaar er op werd hij tweede en dit jaar ligt de wereldtitel wederom binnen het bereik van de 51-jarige crosser. King gaat uitkomen op een KTM voor WPM Motors uit het Gelderse Lochem.

MXGP Assen

Zaterdag 29 en zondag 30 augustus 2015 vindt op het TT Circuit van Assen de ‘Motocross Grand Prix van Nederland’ plaats; een officiële ronde in het FIM MXGP Wereldkampioenschap Motorcross, sinds 1957 het belangrijkste off-road motorsportkampioenschap ter wereld. Op een speciaal voor het evenement ingericht parcours komen meer dan 20 nationaliteiten aan de start in de categorieën MXGP en MX2. De Motocross Grand Prix Assen, ofwel ‘MXGP Assen’ wordt georganiseerd door Stichting Motocross Grand Prix Assen, een initiatief van LDP International b.v. in samenwerking met Motorclub Assen en Omstreken.

Zelf de MXGP beleven? Koop online je tickets! Klik hier!