Darter Jan Dekker koppelt op Dutch Open Darts in Assen

DELEN

Na de uitschakeling in de eerste ronde van het Wereldkampioenschap in het Engelse Frimley Green tegen Martin Adams maakte de 24-jarige darter Jan Dekker uit Emmen zijn overstap van de BDO naar de PDC bekend.

Sponsoring

De Zwaagstra Groep uit Hoogeveen, producent van betonplaten, keer- en silowanden en tevens leverancier van sierbestrating, ziet een uitdaging in deze overstap. Met de steun van de Zwaagstra Groep weet Dekker zich verzekerd van een hoofdsponsor en kan in 2015 een mooie basis leggen voor de toekomst. ‘Double Dekker’ moet bij de PDC de “Q-school” doorlopen en door toernooien te spelen de weg naar de top bewandelen.

Dekker blijft ondanks zijn overstap naar de PDC regionaal darts spelen. “Ik blijf regionaal zoveel mogelijk spelen. Ik speel zowel Superleague en Drentse Eredivisie bij de Rietplas in Emmen. Mijn voornaamste doel is het behalen van het PDC WK. Waar nodig kan ik altijd mijn doelen bijstellen, maar dit is vooralsnog mijn eerste doel”, aldus Dekker.

Dutch Open Darts Assen

Door de vele media aandacht voor de dartssport blijven de inschrijvingen voor de Dutch Open Darts 2015 in Assen binnenstromen. De organisatie heeft de inschrijving voor dit toernooi met een week verlengt. Deelnemers kunnen zich nog tot maandag 19 januari 12.00 uur digitaal inschrijven voor het Dutch Open dat zal worden gehouden in De Bonte Wever te Assen van 30 januari tot 1 februari.

Jan Dekker kan men tijdens het Dutch Open ook in actie zien “Ik doe mee aan de Dutch Open, maar alleen met de koppels”, zo laat Dekker de redactie van Nieuws in Assen weten.