DCC Assen zoekt nieuwe spelers Dutch Career Cup

DELEN

DCC Assen zoekt nieuwe spelers Dutch Career Cup

Als je op zoek bent naar een baan en je hebt een uitkering van het UWV (Wajong, WIA) of van de Gemeente (WWB, SW) dan kan je mee doen aan de Dutch Career Cup.

De Dutch Career Cup is een landelijk sportprogramma dat mensen met een uitkering via de sportclub naar een baan begeleidt. De jongeren worden zowel op sportief- als op maatschappelijk gebied intensief begeleid. De jongeren mogen een half jaar lang voetballen in de kleuren van hun favoriete club. Tegelijkertijd worden ze geholpen bij het vinden van een gepaste baan binnen het netwerk van de voetbalclub.

Het doel is om binnen een jaar een gepaste baan te vinden. Dit gebeurt onder begeleiding van de Maatschappelijke Sportcoach en een re-integratiecoach. Dankzij de stimulerende werking van sport zijn de slagingspercentages van dit programma bijzonder hoog.

Iedereen met een Wajong of bijstandsuitkering kan instromen in dit programma. Het UWV of de gemeente dient de kosten te vergoeden. Deze zijn gelijk aan de reguliere re-integratie-budgetten. Voor meer informatie kunt u gerust vrijblijvend contact met ons opnemen.

Beschrijving rol Eventsbureau bij Dutch Career Cup

Voetballen is leuk maar de Dutch Career Cup staat voor meer! Verschillende Wa-jongeren voetballen in dit project voor een baan! Twee keer per week traint het DCC team FC Assen onder leiding van een maatschappelijk sportcoach van Eventsbureau. De sportcoach bootst op de voetbaltrainingen verschillende situaties na, die voor kunnen komen op de werkvloer. Na de trainingen worden de verrichtingen van de spelers geëvalueerd met de sportcoach en jobcoach. Dit met als resultaat; dat elke speler zichzelf klaarstoomt voor een (toekomstige) plek op de arbeidsmarkt!

Naast het verzorgen van de trainingen en wedstrijden zal het team ook enkele toernooien spelen in het land tegen andere teams zoals Ajax, FC Groningen en PSV.

Ben jij geïnteresseerd in dit sportieve traject en zoek je een nieuwe uitdaging neem dan snel contact op met Mark Vissers mark@eventsbureau.nl of via www.eventsbureau.nl