De Assen Beach week komt er weer aan!

DELEN

ASSEN – Van woensdag 27 mei tot en met dinsdag 2 juni is het weer tijd voor Assen Beach. Het Koopmansplein wordt omgedoopt tot een professioneel Beach Arena. In deze week kan er kennis gemaakt worden met disciplines, zoals beachvolleybal en korfbal.

2015, is het volleybaljaar. Dit jaar zullen twee unieke topsportevents plaats vinden in Nederland. In 2015 vindt namelijk zowel de WK Beachvolleybal,  als het EK Volleybal Dames plaats in ons land! Een drijvend stadion op de Hofvijver in Den Haag en een prachtige Beach Arena op de Dam in Amsterdam zijn wel heel bijzonder! Een geweldige kans om het volleybal met elkaar een enorme boost te geven!

Tijdens Assen Beach wordt steeds de koppeling gemaakt naar de breedtesport en het maatschappelijke circuit. Zo worden scholen, lokale autoriteiten, clubs en organisaties met maatschappelijke waarde bij de Beach week betrokken.

In de Beach week is er ruimte gereserveerd voor het basis- en voortgezet onderwijs en ook bedrijven kunnen elkaar ontmoeten op het bedrijventoernooi. De kinderdagverblijven krijgen alle ruimte om de kinderen te laten spelen in het zand. Op zaterdag krijgt heel Assen de mogelijkheid om een balletje te slaan of een zandkasteel te bouwen in het zand. Opgeven is voor zaterdag niet nodig.

Oud international Joost Kooistra verleent zijn medewerking tijdens Assen Beach. De organisatie ligt in handen van Assen Beweegt! in samenwerking met het Alfa College, de volleybalvereniging Sudosa-Desto, kinderdagverblijven en de korfbalvereniging AVO uit Assen.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de jeugdtoernooien, bedrijventoernooi en het stratentoernooi. Opgeven kan nog tot een week van te voren, op www.assenbeweegt.nl.